Търсене

Социалистите в Габрово са твърдо зад Кристина Сидорова за водач на БСП-листата

Социалистите в Габрово са твърдо зад Кристина Сидорова за водач

Кристина Сидорова, снимка: фейсбук

от Емилия Димитрова

Габровските социалисти номинираха Кристина Сидорова за кандидат за народен представител на предстоящите през април парламентарни избори. Сидорова единствена е събрала 50 на сто от гласовете плюс един, както е по Устава на партията. От 76 делегати на общинската конференция на БСП, провела се в два последователни дни и неприсъствено, 66 са дали гласа си за нея, което я прави безспорен фаворит за водач на листата в Седми габровски многомандатен избирателен район. 

Тези дни Кристина Сидорова публикува в личния си фейсбук профил отчет за работата си през мандата. Безспорно най-активният народен представител от област Габрово е участвала в работата по 28 законопроекта, направила е 42 предложения по законопроекти между първото и второто им четене, още 40 пъти е предлагала решения по законопроекти и декларации, отправила е 139 питания към представители на изпълнителната власт в рамките на седмичния парламентарен контрол, което я нарежда сред най-активните депутати в това Народно събрание. Вярна на обещанието си да бъде близо до гражданите, в последните четири години Сидорова е направила 80 срещи и приемни с граждани. 

През последната година народният представител от габровски избирателен район Кристина Сидорова е сред отличниците в парламента с поставените само през 2020 година 45 въпроса и питания към изпълнителната власт, което я нарежда на четвърто място по парламентарен контрол в 44-ото Народно събрание, сочи справка, изготвена от дирекция „Пленарни заседания, парламентарен контрол и финални текстове“ на Народното събрание.

Водачите на листи трябва да станат ясни тези дни. Пред номинирането на Сидорова има само един проблем. На изборите за председател в БСП тя открито подкрепи опонентът на Корнелия Нинова Кирил Добрев, а във вътрешнопартийните среди се говори, че това не е ход, който се харесва на лидера. Дали Нинова ще упражни влияние, за да неглижира номинациите на партийните членове по места, е въпрос на кратко време да се разбере. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.