Търсене
Избори за Народно събрание на 2 април 2023 г.

Социалистите в Севлиево събират подписи за опазване на историята и българските ценности

Предизборен щаб на БСП, публикува се съгласно договор
Социалистите в Севлиево събират подписи за опазване на историята и българските ценности

Мнението си по темите на подписките гражданите могат да изразят в обособения пункт, разположен на пешеходната зона в гр. Севлиево пред клуба на БСП, снимка: Предизборен щаб на БСП

Какво друго освен атака срещу българската история и изконните български семейни ценности представляват намеренията за демонтиране на паметници и за обръщане на мисленето на децата ни?“ Това попита председателят на БСП в Севлиево и 4-ти в листата на „Коалиция за България“ Станимир Стойчев при стартирането на две подписки на социалистите в Севлиево – срещу демонтирането на Паметника на съветската армия и срещу налагането на джендър-идеологията в българските училища.

Според тях нито решението за демонтаж и преместване на Паметника на Съветската армия в София, нито силният натиск за налагане на джендър-идеология в училищата са „демократични“. Напротив, те са ретроградни и опасни – рушат уважението към историята и българските традиции. А това са две от основите, които въпреки кризата ни държат заедно като нация, казаха още социалистите в Севлиевско.

Изображение - 11837  

Днешният конфликт в Украйна изисква много разум и мъдрост в политиката и позицията на БСП е да не се въвлича България във войната, а да се работи за мир, дипломация, преговори и спиране на войната в Украйна, смятат от Общинския съвет на БСП в Севлиево.

Според тях днешният конфликт в Украйна не е онази война, увековечена от Паметника на съветската армия, не е онова върховно усилие на руси, славяни и българи носещо високото име Шипка, а недоволството срещу войната не минава през разрушаване на паметници. „Нужни са политически решения, които да пазят страната ни от намеса в конфликта. Такива не се вземат, но се провокира умишлено напрежение по исторически теми.“, казаха още.

Гласът на хората, който те изразяват тук при нас, ще намери израз в реални действия в националната политика“, заяви а и областният председател на БСП Валери Митов, който бе в Севлиево за началото на събиране на подписи.

Мнението си по темите на подписките гражданите могат да изразят в обособения пункт, разположен на пешеходната зона в гр. Севлиево пред клуба на БСП.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!