Търсене

Спецакция в с. Душево не установи купуване на гласове, само едно данъчно нарушение

Има данни, че непълнолетен е запалил склад за сено край Севлиево

Вчера служители от Областната дирекция на МВР Габрово, Районно управление Севлиево и Териториалната дирекция на НАП В.Търново проведоха специализирана полицейска операция на територията на габровска област. При акцията не е установено купуване на гласове, информират от пресцентъра на областната дирекция на полицията.

Акцията е за противодействие укриването на обороти от продажби на стоки; разпространение на акцизни стоки, без акцизен бандерол и организиране на контролиран вот във връзка с насрочените за 2.10.2022 г. избори.

Проверени са девет търговски обекта - от тях две заложни къщи в Габрово и седем магазина за хранителни стоки в севлиевското с. Душево. В един от проверените обекти проверяващите установили неотчетен оборотът от продажба за деня.На собственика е съставен акт за административно нарушение.

В другите проверявани обекти не са констатирани нарушения, информират от пресцентъра на полицията. Не са установени и данни за престъпления против политическата права на гражданите, т.е. з купуване на гласове, става от от същото съобщение. 

Село Душево има славата на място, където вотът се контролира и това не е от вчера. Въпреки, че се говори как в с.Душево гласове се купуват, а определени общински съветници гравитират около секциите в деня на вота, досега купуване на гласове не е доказано.  

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.