Търсене

Специалните деца създадоха специалната гора - с обич и обещание да продължат грижите за нея

Емилия Димитрова
Специалните деца създадоха специалната гора - с обич и обещание да продължат грижите за нея

До всяко от дръвчетата стои табелка с името на детето, което го е засадило, снимка: фейсбук

Дани е отговорно, изпълнително и много подредено дете. Той е на 9 г. и учи в Начално училище "Васил Левски" в Габрово. Дани обича да чете книжки и да реди пъзели. Пъзелите са му голяма страст и изобщо не го затрудняват дори онези с по хиляда части. Това разбираме за Дани от табелката с името и краткия разказ за момчето, поставена в близост до мъничкото все още дърво, което Дани засади в Седмицата на гората край Габрово.

Дани е едно от децата, които посещават Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование в Габрово. Наричат ги специалните деца, защото имат нужда от специална образователна подкрепа. Всъщност са специални, защото полагат повече усилия, за да постигат онова, което на техни връстници се струва даденост или нещо, което идва с лекота. Специални ги прави радостта и от най-малкия на пръв поглед успех, с която правят своите малки, но уверени крачки напред ден след ден, седмица след седмица.

Изображение - 10585Малките детски ръце дават живот на малките фиданки, снимка: фейсбук  

Всичко това се вижда и от най-младата гора край габровската местност "Градище", където днес беше създадена специалната гора. За засаждането на дърветата в горичката принос имат децата от Регионалния център за подкрепа на приобщаващото образование в Габрово и техните родители и учители. И както е казано, ако видиш добро, разкажи за него, до всяко от засадените дървета има табелка с името на детето, което е сляло дървото със земята, за да станат цяло. Табелката указва кой е направил така, че да се храни дървото от земните сокове и да черпи сила от пръстта.

Изображение - 10586В специалната гора табелките с имената на децата са по-големи от дърветата, но това времето ще промени, снимка: фейсбук  

След като малчуганите посадиха с помощта на възрастните своите фиданки, горските служители им подариха книжки за гората с интересна и полезна информация. А децата обещаха да се връщат, за да виждат как се развиват дръвчетата.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!