Търсене
Парламентарни избори на 2 октомври 2022 г.

Станимир Стойчев - втори в листата на БСП за Габрово: "Гневните коментари в социалните мрежи няма да ни помогнат. Младите хора трябва да участваме в политическия процес, ако искаме промяна"

Публикация съгласно договор
Предизборен щаб на БСП
Станимир Стойчев - втори в листата на БСП за Габрово:

Станимир Стойчев е втори в листата на БСП за 7 Габровски многомандатен избирателен район. По повод отлива на младите хора от активно участие в процесите в страната, той е категоричен: "Не може младите хора само да пускаме гневни коментари в социалните мрежи. Трябва да участваме активно в политическия процес, ако действително искаме промяна". 

Станимир Стойчев е на 40 години. Роден е в Севлиево. Общински съветник е в Общински съвет Севлиево, където е председател на Постоянната комисията по земеделие и гори. Притежава богат опит в сферата на селското стопанство и неправителствените организации. Изучавал е и развива поминъка на своите родители, свързан със земеделието. Ръководи успешно собствено земеделско стопанство. Семеен, с едно дете.

Г-н Стойчев, кои са най-едрите щрихи, с които можете да се обрисувате?

Винаги ми е било трудно да говоря за себе си, но нека го кажа така - отговорен и активен гражданин. Млад българин, убеден, че за да има промяна, трябва нова енергия и хора, които да работят, за да може тази енергия да произведе нещо. Не може по-младото поколение да стоим по цял ден пред мониторите и да пускаме гневни коментари в социалните мрежи, че нищо не се случва, а да не се занимаваме активно с политика.

За да се промени моделът на управление на страната, младите трябва да участват активно в този процес.

Вие сте фермер, защо ста се упътили към парламента?

В момента секторът животновъдство е в криза. А аз смятам, че имам достатъчно компетентност в областта на селското стопанство, за да бъда полезен в този сектор. Имам знанията, натрупал съм и опит, за да работя за това малките земеделски стопанства да имат бъдеще.

Знам, че за да оцелеят през следващите пет до осем години, малкото дребни земеделски стопанства, останали на картата на този сектор у нас, трябва да имат гарантирана подкрепа от държавата. Без държавна подкрепа на всички нива дребните земеделци ще изчезнат. Те просто ще спрат да се занимават със семеделие и животновъдство и повярвайте ми, от това най-много ще загуби страната ни, потребителите на земеделски продукти, отделен въпрос е колко семейства ще останат без поминък и препитание. Всичко това може да бъде избегнато с последователна, добре обмислена и целенасочена държавна политика в областта на селското стопанство. Това мога, с това бих бил полезен. 

Готов ли сте да бъдете здравата ръка, която да помага на габровска област от Парламента?

Като кандидат за народен представител най-голямото ми желание е хората в моя роден край да живеят по-добре, по-спокойно, да има повече перспектива за младите хора, които да се завръщат тук, след завършване на образованието си. Искам младите и образовани българи да се приберат у дома, да създават семейства и да отглеждат децата си тук - в България, в област Габрово.

За мен е важно Габрово и областта да са във фокуса на държавното управление. Проблемите на всеки един гражданин трябва да бъдат поставяни и решавани, да има план за развитие на всеки регион, защото всеки регион има своите особености и специфики. Искам да съм народен представител на едни себеуважаващи се, горди и живеещи в благополучие жители на Габрово и областта.

Крайно време е да решим дали искаме да вървим спокойно, балансирано, обединено и планирано към развитието ни като общество и като нация, или да се хвалим с постижения на парче и да задоволяваме индивидуални претенции.

Как ще работите за по-добрата жизнена перспектива за севлиевци, ако ви гласуват доверие и станете народен представител?

Познавам много добре проблемите на местно ниво и ще работя за тяхното разрешаване. Проблемът с водоснабдяването - за него чакаме решение повече от 30 години, и ремонтът на източния довеждащ водопровод е стъпка в правилна посока, но не е достатъчна. Трябва да се работи за окончателното справяне с този проблем.

Много важен въпрос е да се реализират ефективни проекти, които да носят преки ползи за бизнеса и населението в селските райони и да са задължително съобразени с регионалните особености в дадената община.

Необходима е целенасочена държавна политика за малките и отдалечени населени места - нещо, за което ще работя и ще отстоявам.

Хората ще са моята най-голяма кауза, техните проблеми трябва да бъдат поставяни и решавани, за да живеят един добър и нормален живот.

Като кандидат за народен представител какво искате да кажете на жителите на областта?

Благодаря на всички, които ще ме подкрепят, а и на тези, които ще направят друг избор! Гласувайте – така определяте нашето общо бъдеще. И нека бъдещето бъде по-добро за всички!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ СА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!