Стартира 17-то издание на конкурса "Баня на годината"

Наградният фонд в новото издание на конкурса е 13 000 лв. 

На 15 октомври т.г. беше дадено началото на поредното, седемнайсто издание, на престижния конкурс Ideal Standard Баня на годината.

Три са категориите, в които дизейнери и архитекти ще създават своите проекти: Идеалната семейна баня, Дизайнерска хотелска баня с Atelier Collections и Санитарно помещение в офиса.

Творческите решения трябва бъдат представени в 3D визуализации до 10 февруари 2021 година.

Предизвикателството към участниците

е да представят в своите проекти дизайн, функция, естетика, устойчивост, безопасност, иновации, технологии, енергоефективност и пестене на ресурсите. Тези теми засягат и днешната глобална епидемична обстановка, която преобърна живота на хората и доведе до преоткриване на нови ценности и един различен начин на живот, предопределен от мисълта за по-висока степен на хигиена, здравна култура и социално общуване.

Индустрията за баня не прави изключение. Безброй иновации се отразяват върху начина, по който Ideal Standard проектира своите продукти и влияе върху възприемането на санитарните помещения. Архитекти, дизайнери и проектанти имат тази важна роля да преобразят жизненото пространство с мисъл за човека.

Домът – това е моята крепост

Категориите далеч не са избрани произволно. Те определят нашето ежедневие – семейство, работа и почивка. А домът е мястото, където се чувстваме сигурни и защитени. На работното място хигиената трябва да е на ниво като в дома ни. Ние поставяме много по-големи изисквания към личната си хигиена и здраве. Имаме и по-големи очаквания, когато става въпрос за нашата почивка, която е кратка и всичко трябва да е на достатъчно високо ниво.  

Дизайнът е за любопитните

„В това издание на конкурса предизвикателството е едновременно лесно и трудно, но ние вярваме, че за българските интериорни дизайнери и архитекти е вярно твърдението на легендарния италиански дизайнер Джо Понти че „дизайнът е за любопитните“. Вярваме, защото през 50-те именно той със своите колекции за Ideal Standard задава посоката за превръщането на банята от чисто функционално в жизнено пространство. Сега Ideal Standard предлага продукти, които могат да покрият и най-високите съвременни изисквания, за да отговорят на предизвикателствата на времето. Очакваме интересни проекти с визия за бъдещото развитие на пространството „баня““, каза Христо Караиванов, директор Продажби Източна Европа и председател на журито.

Тази година общият награден фонд е 13 000 лв.

Наградата за първо място във всяка от категориите, определени от журито e 2000 лв.

Наградата за второ място на журито във всяка от категориите е 1000 лв.

Наградата за трето място на журито е 500 лв.

Отличените от Медийните партньори на конкурса получават годишен абонамент за специализираното списание за архитектура „Detail“.

Наградата на публиката в трите категории е СПА уикенд за двама в България.

Проектите ще бъдат оценявани от жури в състав: 

председател на журито – Христо Караиванов директор продажби Източна Европа, арх. Иван Александров, инж. Васил Велчев, арх. Албена Владимирова – Андреева, арх. Радина Гешева, Иван Гроздев, арх. Мирослав Гюнелиев, арх. Мария Давчева и арх. Орлин Давчев, арх. Атанас Динев, арх. Борислав Игнатов, Красимир Капитанов, арх. Гергана Милушева, арх. Пеньо Столаров, арх. Димчо Тилев, арх. Юри Танов, арх. Галина Милкова и Недко Николов.

Времеви график за участие

Проектите трябва да се подадат за участие от 15 октомври 2020 до 10 февруари 2021 г. Следва гласуване на журито - от 11 до 20 февруари 2021 г. и гласуване на публиката - от 21 до 28 февруари 2021 г. Най-добрите проекти ще бъдат обявени и наградени на 5 март 2021 г.

Подробни указания за изискванията за участие в 17-тото издание са публикувани в официалната  платформа на конкурса:  www.thebathroom.bg

 

Златен медал за качество за санитарните продукти Ideal Standard и Vidima
Бизнес
Земеделските стопани могат да подават заявления за Ковид-подпомагане
Бизнес
НАП няма да спре да запечатва обекти, но ще бъде снизходителна
Бизнес
Съдът задължи болницата да върне парите за 39 ортопедични операции
Бизнес
„Еко Традекс Груп“ и „Инфрастроежи“ ще ремонтират 5.4 км от източния водопровод
Бизнес
Дарението на "Севлиево 21 век" за болницата пристигна, след Великден влиза в употреба
Бизнес
Благотворително: 32 500 лв. събра за Читалището „Севлиево 21 век“
Бизнес
30 години по-късно: "Гален - фамилия" продължава традицията
Бизнес
Стартира 17-то издание на конкурса "Баня на годината"
Бизнес
До края на декември земеделците избират как да облагат доходите си
Бизнес
Три торти, трима акционери и тиха наздравица белязаха 30 години "Хелиос" АД
Бизнес
Късметлията на "Хелиос" днес си тръгна със спечеления автомобил
Бизнес
От днес обектите на "Хелиос" АД работят с обичайното работно време
Бизнес
Как 30 г. една фамилия пише история и създава традиции
Бизнес
Клиент на "Хелиос" от Силистра спечели автомобил Форд Фокус
Бизнес
Общината няма да разпределя дивидент от търговските си дружества
Бизнес