Стига фалшиви новини, няма да закривам болницата
Богомил Петков - независим кандидат за кмет на община Севлиево

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019

Това, което чувам, че моите опоненти разпространяват в общинската болница, че ако стана кмет, ще я закрия, е сто процента фалшива новина. Това не са мои думи. И през ум не ми е минавало да го правя. Всъщност няма нормален човек в тази община, който да иска закриването на болницата в Севлиево.

На авторите на тези новини искам да кажа, че това, което смятам за болницата е много просто – по-добро управление.

Дайте да говорим директно - Севлиево е първият изцяло газифициран град в страната с най-ниската цена на природния газ. Това факти ли са? Неоспорими.

Как тогава при един изцяло газифициран град, с най-ниска цена на газа в цялата страна, едно лечебно заведение преминава от отопление на природен газ на отопление на пелети. Кой го разреши? Кой проследи какво се случи около тази подмяна? И къде е прагматичното в това да подмениш изцяло автоматизиран котел на природен газ с друг на пелети и да назначиш хора, които да го обслужват, защото този котел не е напълно автоматизиран както ни казват.Трябва да се зарежда с пелети, да се чисти пепел, и т.н.

Това заяви независимият кандидат за кмет Богомил Петков при откриването на своята предизборна кампания този вторник в хотел „Инканто“, където се събраха симпатизанти, привърженици и граждани. На думите на Петков гражданин от залата потвърди, че в отоплителния сезон загубите от подмяна на вида отопление в общинското лечебно заведение стигали до 200 лв. на ден.

Аз не знам това, но в Общината би трябвало да знаят. Защото ако знаят, питам защо не знаят? А ако знаят и въпреки това не са стопирали това безумие, тогава сами си отговорете защо.

Затова продължавам да твърдя от първия ден на тази кампания, че управлението на община Севлиево е некомпетентно, некачествено, непрозрачно. Това не са заучени фрази – имам доказателства, имам факти. И нека кмета Иван Иванов да излезе на дебат срещу мен, за да дискутираме. Не само за болницата, за урегулирането на движението в града, всъщност за липсата на такова и хаоса по улици и тротоари с липсата на места за паркиране, за неугледните междублокови пространства, за липсата на перспективи пред севлиевци, които имат амбиции в областта на културата и изкуството, за мъглата, обвила това управление, което показва  и размахва пръст на много севлиевци.

Още нещо за болницата смятам важно. Сегашният й управител не се е явявал на конкурс и не е представил програма за развитие на заведението. Ето я пак липсата на контрол, за която говоря неведнъж. Не разбирам защо един човек, който твърди, че ръководи заведението добре, се притеснява да се яви на конкурс. Той най-вероятно ще бъде избран. Сигурно и на това в Общината имат отговор, но напомням, че този отговор го дължат на гражданите.

Не отричам, че на болницата трябва да се помага. Правил съм го и ще продължа да го правя.

Предизборен щаб на Богомил Петков

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

 

ОИК Севлиево показа как ще изглеждат бюлетините за 27 октомври
Политика
Боян Ботев: „За мен няма значение на кое място съм в листата“
Политика
Общинският съвет бе „мокър печат“ за решенията на кмета, нужна е промяна
Политика
Стига фалшиви новини, няма да закривам болницата
Политика
Още 5 партии в подкрепа на независимия кандидат за кмет Богомил Петков
Политика
Недьо Тинчев – мъжът, който иска да промени с. Батошево
Политика
Община Севлиево е санкционирана заради нагласени обществени поръчки
Политика
Коалиция БСП за България откри предизборната си кампания
Политика
Промяната идва от гражданите, вярвам в гражданското общество
Политика
Как за един мандат бе убит малкият и среден бизнес в Севлиево
Политика
Не е почтено да се подвеждат хората от официалната страница на Общината
Политика
Силна съм в областта на образованието, там ще бъда полезна
Политика
При забравените, или колко струва една добра дума?
Политика
Ще правим каквото трябва, рано или късно ще се случи, каквото целим
Политика
Коалиция БСП за България открива предизборната си кампания на 7 октомври
Политика
Не е достатъчно да слушаме какво ни казват хората, трябва да ги чуем
Политика