Стига фалшиви новини, няма да закривам болницата
Богомил Петков - независим кандидат за кмет на община Севлиево

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019

Това, което чувам, че моите опоненти разпространяват в общинската болница, че ако стана кмет, ще я закрия, е сто процента фалшива новина. Това не са мои думи. И през ум не ми е минавало да го правя. Всъщност няма нормален човек в тази община, който да иска закриването на болницата в Севлиево.

На авторите на тези новини искам да кажа, че това, което смятам за болницата е много просто – по-добро управление.

Дайте да говорим директно - Севлиево е първият изцяло газифициран град в страната с най-ниската цена на природния газ. Това факти ли са? Неоспорими.

Как тогава при един изцяло газифициран град, с най-ниска цена на газа в цялата страна, едно лечебно заведение преминава от отопление на природен газ на отопление на пелети. Кой го разреши? Кой проследи какво се случи около тази подмяна? И къде е прагматичното в това да подмениш изцяло автоматизиран котел на природен газ с друг на пелети и да назначиш хора, които да го обслужват, защото този котел не е напълно автоматизиран както ни казват.Трябва да се зарежда с пелети, да се чисти пепел, и т.н.

Това заяви независимият кандидат за кмет Богомил Петков при откриването на своята предизборна кампания този вторник в хотел „Инканто“, където се събраха симпатизанти, привърженици и граждани. На думите на Петков гражданин от залата потвърди, че в отоплителния сезон загубите от подмяна на вида отопление в общинското лечебно заведение стигали до 200 лв. на ден.

Аз не знам това, но в Общината би трябвало да знаят. Защото ако знаят, питам защо не знаят? А ако знаят и въпреки това не са стопирали това безумие, тогава сами си отговорете защо.

Затова продължавам да твърдя от първия ден на тази кампания, че управлението на община Севлиево е некомпетентно, некачествено, непрозрачно. Това не са заучени фрази – имам доказателства, имам факти. И нека кмета Иван Иванов да излезе на дебат срещу мен, за да дискутираме. Не само за болницата, за урегулирането на движението в града, всъщност за липсата на такова и хаоса по улици и тротоари с липсата на места за паркиране, за неугледните междублокови пространства, за липсата на перспективи пред севлиевци, които имат амбиции в областта на културата и изкуството, за мъглата, обвила това управление, което показва  и размахва пръст на много севлиевци.

Още нещо за болницата смятам важно. Сегашният й управител не се е явявал на конкурс и не е представил програма за развитие на заведението. Ето я пак липсата на контрол, за която говоря неведнъж. Не разбирам защо един човек, който твърди, че ръководи заведението добре, се притеснява да се яви на конкурс. Той най-вероятно ще бъде избран. Сигурно и на това в Общината имат отговор, но напомням, че този отговор го дължат на гражданите.

Не отричам, че на болницата трябва да се помага. Правил съм го и ще продължа да го правя.

Предизборен щаб на Богомил Петков

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

 

Кметът назначи новите кметските наместници, сред тях има и стари
Политика
Любен Майсторски напусна Общинския съвет, става наместник в с. Столът
Политика
ГЕРБ и ДПС са на път да превземат Общинския съвет
Политика
ГЕРБ спечели в Габрово и Севлиево заради ниската активност, но бавно губи областта
Политика
Още трима общински съветници се заклеха
Политика
Боян Ботев: "Щом не искат да чуят нас, ще чуят хората на улицата"
Политика
Групата на "Ние, гражданите" в Общинския съвет ще е с ново име
Политика
Здравка Лалева е председател на ОбС. Избор нямаше, имаше гласуване
Политика
Новоизбраните кметове и съветници се заклеха
Политика
Красимира Йорданова връчи символа на местната власт на Иван Иванов
Политика
АБВ внесе сигнал до прокуратурата срещу министър Нено Димов
Политика
Постоянните комисии - нагласени и без шанс за промени
Политика
Новоизбраните кметове и съветници ще положат клетва на 11 ноември
Политика
Само "Граждани за Севлиево" нямат председател на комисия в Общинския съвет
Политика
Рокади в състава на Общинския съвет преди клетвата
Политика
Рокада в Общинския съвет, д-р Огнян Пешков излиза
Политика