Търсене

Стихосбирката „Апология на сетивността” на Калоян Христов ще бъде представена в Севлиево

Стихосбирката „Апология на сетивността” на Калоян Христов ще бъде представена в Севлиево

На 5 април 2024 г. (петък) от 17:30 ч. в книжарница “М-Прес” ще бъде представена новата стихосбирка на поета Калоян Христов „Апология на сетивността“.

Стихосбирката е издание на издателство „Знаци”. Модератор и водещ на поетичната среща ще бъде Иван Христов.

В представянето ще вземат участие актьорите Виктория Василева и Павел Кинчев.

Из представянето от издателство "Сиела":

Зрелостта на книгата, както и изграденият вече стил, са наистина много отчетливи и правят от Калоян Христов поет, чието име няма как да бъде подминато.

Достойнствата на книгата са в овладения индивидуален почерк, в играта с формата (от хайку до сериозни философски стихотворения), в разширения тематичен обхват, в намерените запомнящи се и много нестандартни и красиви метафори, в продължаващото все по-фино проникване на природното в разказа за света и аза.

На пръв поглед книгата е за любовта и любимата, с познатите теми за недостижимостта и изплъзващата й се същност, реплики към канона на българската поезия. Но това е само на първи план. На втори – зад този разказ оживяват разказите за начина, по който усвояваме всекидневието и най-вече – как се учим да го виждаме и живеем в неговата неочакваност; за нещата, които не се връщат, за детството, което по особен начин белязва. А на този фон идва и писането за наивността и съзряването, за бодилите, които изтръгват от илюзиите, за преплетеността на паметта с неизживяното, за миналото и размиването му в онова, което само сме пожелавали.

  • TАГОВЕ:
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!