Стипендии връчи „Севлиево 21 век“ пред Хаджи Стоян Николов

Любен Станчев, Яна Пенчева и Теодора Маринова, тримата ученици на СУ „Васил Левски“, са тазгодишните носители на стипендии „21 век“, които сдружението на бизнеса връчва за четвърта поредна година. Тримата получиха удостоверенията си за присъдените стипендии днес, по време на празничното честване на Деня на народните будители пред бюста на Хаджи Стоян Николов, от Мирослав Марков – член на Управителния съвет на сдружението.

В тазгодишното издание на конкурса „Стипендии 21 век” участваха 14 ученици от средните училища в общината. Осем от тях бяха допуснати до интервю. Любен, Теодора и Яна са били безапелационни победители, тъй като тримата имат само отлични оценки през последните три години, подчерта Мирослав Марков. Извън училище и тримата имат солидни постижения в областта на науката.

Любен е активен участник в националното състезание "Аз мога тук и сега“ в състезанията на Американския университет в Благоевград "STARTUP WEEKEND", "HACK BLAGOEVGRAD" и "DESIGN WEEKEND". Той е член на Ученическия съвет на училището, негов председател, участва в програма Еразъм+ и планира да учи "Графичен дизайн и илюстрация" в университет в Шотландия.

Теодора иска да учи история, право или журналистика. Тя също е член на Ученическия съвет на СУ „Васил Левски“. Има разработени проекти в „Наука на сцената”,  няколко презентации на историческа тематика в международния конкурс "Заедно в 21 век“ и първо място на областна олимпиада по история.

Яна е втора в национален кръг на олимпиада по Информационни технологии, участва в националното състезание „Аз мога тук и сега“ и има много награди от конкурси за рисунки. Именно затова планува да учи архитектура в чужбина, но един ден да приложи наученото в България.

Ученическите стипендии за отличен успех и постижения в учебната дейност са инициатива на севлиевския бизнес, която има за цел да поощри и мотивира младите хора в общината да инвестират в своето образование.

„В сдружение „Севлиево 21 век“ членуват едни хора с широки сърца, които вече 25 години откликват на различни инициативи в Севлиево и ще продължим да го правим, защото вярваме, че така помагаме на нашия град и на вас, младите хора, които имате своите амбиции, но имате нужда от подкрепа, за да ги реализирате“, каза Мирослав Марков в своето приветствие към тазгодишните стипендианти.

Любен, Яна и Теодора получават по 1200 лв., разпределени на равни месечни вноски. 

написано от Емилия Димитрова

Музейно училище се създава в Габровска област
Образование
Откриха обновените сгради на три училища и шест детски градини
Образование
В ПГМЕТ посрещнаха първия си випуск за обучение с работа
Образование
Започват честванията за 55 години ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров"
Образование
И тази година в училища в селата ще учат в слети паралелки
Образование
Изборите за Ученически съвет в СУ "Васил Левски" приключиха
Образование
"Писател назаем" могат да поканят гимназисти от цялата страна
Образование
Борис Тодоров от ПГМЕТ ръководи производството в АББ за ден
Образование
Таня Попова и Ваня Ангелска с приз "Будители на бъдещето"
Образование
Стипендии връчи „Севлиево 21 век“ пред Хаджи Стоян Николов
Образование
Севлиево се включва в дуалното образование 51 ученици
Образование
Ученици управляваха днес Областната администрация
Образование
3000 ученици в община Севлиево тръгват на училище, 280 са първи път
Образование
На 15 септември ОУ "Ст. Пешев" приветства 645 ученици
Образование
Само две стипендии на фондация "Комунитас" в Севлиево
Образование
Зачетоха учителите, чиито коси побеляха в клас
Образование