Търсене

Сто килограма контрабанден тютюн иззеха от паркинг в Севлиево

Сто килограма контрабанден тютюн иззеха от паркинг в Севлиево

Служители на агенция "Митници" са иззели сто килограма насипен тютюн за пушене от лек автомобил, паркиран пред един от хипермаркетите в Севлиево. Тютюнът е бил без бандерол, насипан в десет найлонови чувала.  Чувалите са били в лек автомобил "Мерцедес", с плевенска регистрация, управляван от 19-годишен жител на с. Буковлък, плевенска община. Водачът е имал спътник - мъж на 39 г. от Плевен.

Контрабандната стока е открита на 19 май т.г., около 20.00 ч. при съвместна проверка на служители от сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОДМВР Габрово и агенция "Митници". Установено е, че акцизната стока без бандерол е собственост на пътника в автомобила.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на митническа дирекция "Район дунавски" и е заведена преписка към МВР Габрово за престъпление по чл. 234 от Наказателния кодекс, съгласно който разпространението и държането на акцизни стоки без бандерол се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и глоба до десеткратния размер на пазарната цена на разпространяваните стоки. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!