Търсене

Стотици дарения за украинските майки с деца в първия ден от отварянето на областния кризисен център

Севлиево онлайн
Стотици дарения за украинските майки с деца в първия ден от отварянето на областния кризисен център

Пункта за събиране на дарения в Габрово, снимка: фейсбук

Книжки, тетрадки, тоалетни принадлежности, дрехи, обувки, играчки...кой каквото могъл да отдели за украинските майки с деца, потърсили убежище в област Габрово, го носи в кризисния център, който Областната администрация отвори вчера. 

Извън вещите, кризисният център купува това, от което майките и децата от Украйна имат нужда. Пазарува се с пари също от дарения. До момента са събрани 2500 лв. Купуват специфични неща като лекарства, диетични храни за децата с алергии и такива за деца с диабет. 

Всеки, който иска да направи дарение, може да се обръща към координатора за област Габрово - Кристина Сидорова. Ето и начините за контакт: helpukraine@gb.government.bg или на тел. 0898 815465.

Областният координационен център бе сформиран в края на миналата седмица. Центърът се координира от областен координато, който работи в синхрон с всички институции, анализира и обобщава информация, оказва необходимата помощ и подкрепа и работи за максимално привличане на обществен, граждански и бизнес ресурс за решаване на възникнали трудности в процеса на адаптация на пристигналите от Украйна лица.

Към момента на територията на област Габрово са регистрирани 110 украински граждани, предимно майки с деца. Децата са на възраст от 2 до 17 години.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!