Търсене

Стотици малки ръце прегръщат новите си плюшени мечета от кампанията на Областна администрация - Габрово

Стотици малки ръце прегръщат новите си плюшени мечета от кампанията на Областна администрация - Габрово

Юлия Ганчева и Мирела Димова от рекламна къща "Гален" дадоха дом на кампанията за събиране на плюшени мечета в Севлиево от името на "Гражданско сдружение за Севлиево", снимка: Областна администрация Габрово

През декември 2022 г. Областна администрация- Габрово стартира кампания за събиране на плюшени мечета. Играчките станаха част от празничната украса на институцията, която радваше малки и големи в дните преди Коледа. Към инициатива се присъедини и групата "Добрини за Габрово", създадена от Жанета Кирчева.

Събрани бяха стотици плюшени играчки. Дарителите носеха мечоци от различни населени места в областта, като пристигнаха още от София и Велико Търново.“, сподели Кирчева. Тя допълни, че смислените каузи лесно увличат хората и продължават във времето.

Изображение - 11840  

В дните преди Коледа, част от играчките зарадваха малчугани в неравностойно положение в Севлиево с помощта на Гражданско сдружение „За Севлиево“. Мечоци бяха дарени в болниците в Габрово и в Севлиево. През февруари играчки отпътуваха за Турция, където бяха раздадени във вилает Хатай.

Вчера мечета получиха и децата от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Габрово. 27 малчугани, разпределени в базите на ул. „Мирни дни“ № 1А и на ул. „Хризантема“ № 27, вече се радват на новите си плюшени приятели.“,обясни областният управител Кристина Сидорова и благодари на всички дарители.

Изображение - 11839  

Следваща седмица играчки ще бъдат раздадени на социално слаби семейства в Габрово, в SOS Детско селище Трявна и в Центъра за обществена подкрепа в Дряново.

С инициативата Областна администрация Габрово отбеляза и 95-годишнината на „Къщичката в къта на Пух“- книга за любимото на поколения по цял свят мече. Както пише нейният автор Алън Милн: „Това не е истинско Сбогуване, защото Гората ще бъде винаги… тук… и всеки, който обича Мечета, може да ги намери. “

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.