Търсене

Строителството на обходен път в Севлиево се оказа фалшива новина

Строителството на обходен път в Севлиево се оказа фалшива новина

източник: zaistinata

Една година, след като Община Севлиево започна процедура за изграждане на обходен път (според публикувано съобщение от 8 октомври м.г.) извеждането на трафика от града все още е на ниво размяна на писма между Общината и Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). За забавяне обаче не може да се говори, тъй като процедура изобщо не е започнала, казаха от пътната агенция пред „За истината“ в отговор на въпроси, които трябваше да хвърлят светлина по напредъка по проекта. Оказа се, че от агенцията са дали само принципна подкрепа за обход на Севлиево, изразена в някои препоръки. 

На пръв поглед става дума за противоречие, но то има обяснение – „новината“ за обхода на Севлиево от местната администрация разпространиха по време на предизборната кампания за местни избори и тя умело бе използвана в кампанията на кандидата на ГЕРБ Иван Иванов, който през 2019 г. встъпи в трети мандат. Оттогава за обходен път на Севлиево в града не се говори.

Фалшива новина или откровена манипулация

Няма никакво съмнение, че през 2019 г. общинската администрация е работила в услуга на кандидата за кмет на ГЕРБ. Необяснимо е по друг начин разминаването между онова, което от Общината разпространиха през 2019 г., вплитайки името на АПИ и това, което казват за същото от самата агенция година по-късно.

Официалното съобщение на Община Севлиево гласи: „След направения анализ от Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ), става ясно, че този път е изключително необходим. АПИ изготвя задание, въз основа, на което Община Севлиево ще направи проект за обходния път, заедно с всички съпътстващи дейности, включително одобренията на всички институции, както и всички процедури по отчуждаване на земите по самото трасе. След това АПИ ще издаде разрешението за строеж и ще построи обходния път“.

На десет реда четири неистини

В отговорите, които „За истината“ получи по реда на Закона за достъп до обществена информация, се вижда, че през 2019 г. Община Севлиево е публикувала на десет реда четири неистини.

Продължението четете тук. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!