Търсене

Студентите от български и чуждестранни университети могат да кандидатстват за стаж в държавната администрация

Студентите от български и чуждестранни университети могат да кандидатстват за стаж в държавната администрация

Студентите от български и чуждестранни висши училища могат да работят през лятото във всички структури на държавната администрация в цялата страна, информират от пресслужбата на правителството.

Стажът е в рамките на Програмата за студентски стажове в администрацията, управлявана и координирана от Министерския съвет.

Кандидатстването за летен студентски стаж е онлайн и стартира на 23 март, крайният срок е 9 май 2024 г.

Всички позиции, на които биха могли да работят студенти, се публикуват на специализирания модул на Портала за работа в държавната администрация - https://jobs.government.bg/PJobs/. За да се гарантират оптимални възможности за избор на студентите, обявите са селектирани по област на висше образование, а не по професионално направление.

Минималната и максималната продължителност на стажовете е от 5 до 20 работни дни, което позволява на студентите да осъществят повече стажове, без да нарушават учебния си процес.

Избирайки стаж по програмата, студентите получават възможност да се запознаят с устройството и функциите на българската държавна администрация, да придобият практически опит и нови професионални умения, да прецизират личните си планове за кариерно развитие. Близо 500 са вече отворените позиции за студентски стажове от структурите на администрацията, информират от правителството. И едно уточнение - стажовете са неплатени, т.е. стажантите няма да получат възнаграждение за работата си, а само ще трупат опит. 

В момента на сайта за студентски стажове има публикувани обяви от шест структури на държавната администрация, най-много - дванайсет позиции, са обявили от Министерството на вътрешните работи. 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!