Търсене

СУ "В. Левски" в Севлиево и основните училища в с. Градница и с. Крамолин са първенци на НВО в края на 4 клас

Емилия Димитрова
Десетокласници и седмокласници се явяват на външно оценяване

Снимка от F1 Digitals от Pixabay

Изключително голяма е разликата в резултатите от националното външно оценяване в края на 4 клас на учениците в община Севлиево. Резултатите им се движат от 27 до 80 точки на изпита по български език и литература и от 28 до 77 точки на изпита по математика. 

Три училища са с отчетливо по-високи резултати, показва справка, изготвена за "Севлиево онлайн" от Регионалното управление на образованието в Габрово. 

На изпита по български език и литература четвъртокласниците на Средно училище "Васил Левски" в Севлиево са се представили най-добре и са постигнали 80.18 точки. Това е повече от средния резултат за областта (74.31), повече и от средния успех за страната (72.63). 

Над средния успех за страната и област Габрово е и резултата по български език и литература на възпитаниците на основно училище "Св. св. Кирил и Методий" в с. Градница (76.3) и четвъртокласниците от основно училище "Св. Солунски братя" в с. Крамолин (75 точки).

Четвъртокласниците на основно училище "Стефан Пешев" в Севлиево са се представили по-добре от връстниците си в страната с постигнатия среден успех от 73.3 точки, който обаче е по-нисък от средния за област Габрово. 

По математика резултатите си приличат - най-висок е успехът на СУ "Васил Левски", следва училището в с. Крамолин. Най-нисък е резултата на четвъртокласниците от Основно училище "Христо Ботев" в Севлиево - 28.64 точки. 

Ако трябва да се говори за изненада на тазгодишното национално външно оценяване след 4 клас, то е, че училищата в селата на севлиевска община изпреварват по успех едно от градските училища.

Резултатите показват, че учениците в селата са постигнали по-високи резултати от връстниците си в основно училище "Христо Ботев" в Севлиево. Изключение прави училището в с. Душево, което е с най-слаб успех от изпита по български език и литература. На предпоследно място по успех са учениците на училище "Христо Ботев" в Севлиево, изпреварени от всички останали ученици в общината. 

За повече информация вижте справката, изготвена от Регионалното управление на образованието, по искане на "Севлиево онлайн". 

Изображение - 13679Среден успех на училищата от община Севлиево на НВО в края на 4 клас, справката е изготвена от РУО Габрово  

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!