Търсене

Светла Георгиева регистрира коалиция „Граждани за Общината“ за изборите в Севлиево

Емилия Димитрова
Два пъти по-дълго време ще отнеме обявяването на изборните резул

На 16 септември Светла Георгиева регистрира в Общинската избирателна комисия (ОИК) на Севлиево коалиция "Граждани за общината". Георгиева, която е пълномощен представител на коалицията, подаде документи за трите избора - кмет на община, общински съветници и кметове в села.

Според регистрацията в Централната избирателна комисия коалиция „Граждани за Общината“ е образувана с решение от 1 септември 2023 г., под което стоят подписите на представляващия партия „Българска работническо-селска партия" Георги Иванов Георгиев, представляващия партия „Българско национално обединение" Георги Венелинов Георгиев-Готи, и представляващия партия „КОЙ - компетентност, отговорност и истина" Светозар Стоянов Съев. "Коалицията е мандатоносител за участие в местните избори на "местни, честни, свестни - непартийци", заявява Светозар Съев пред медии, се вижда от фейсбук страницата на партия "КОЙ".  

Тъй като нито една от трите партии в коалицията не е твърде популярна, ето какво показа проверка на "Севлиево онлайн" за всяка от тях.

Георги Георгиев-Готи, който създава "Българско национално обединение", е български попфолк певец, роден във Видин. През 2019 г. е кандидат за кмет на София. Според публикация на Медиапул на предизборния си плакат тогава се е снимал чисто гол с тиква пред интимните части, а мотото му е било "да направим от тиквата тиквеник за народа". Георгиев обяснява, че се снимал гол, защото няма какво да крие от избирателите си. За него тогава гласуват по-малко от 500 души.   

За "Българска работническо-селска партия" не е лесно да се открие актуална информация. След първоначално задаване на търсачка се отваря сайт, който видимо не е поддържан от дълго време. Някъде надолу обаче излиза опция за пренасочване към новия сайт и първото, което се зарежда, е призив за създаване на коалиция за излизане от НАТО и Европейския съюз. Дали това продължава да е актуално, не е ясно, тъй като нито публикацията, нито която и да е друга в сайта, са обозначени с дата. 

За партия КОЙ се вижда, че на последните парламентарни избори е била в коалиция с "Българска работническо-селска партия", а мотото на коалицията е било за излизане от Европейския съюз и НАТО. За парламентарните избори на 11 юли 2021 г. партията е част от коалиция "Средна европейска класа". 

Пак според публикации в интернет “Граждани за общината” е граждански проект, създаден като продължение на проекта “Ние, гражданите” за участие на местни активни хора в изборите за кмет и общински съветници. 

 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!