Търсене

Светла Георгиева: "Съхранявайте и пазете чист българския дух"

Светла Георгиева: "Съхранявайте и пазете чист българския ду

Светла Георгиева (вдясно) и Христина Христова, снимка: Предизборен щаб на коалиция "Ние, Гражданите"

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019

Продължавайте да отстоявате ценностите, които са ни съхранили като народ и държава и пазете чист българския дух. Така кандидатът за кмет на община Севлиево Севлиево, издигнат от коалиция "Ние, Гражданите" Светла Георгиева се обърна към секретаря на Народно читалище "Св. Климент Охридски" в с. Сенник Христина Христова. 

В събота Георгиева бе гост на юбилейния концерт по случай 120 години от основаването на Читалището. Когато секретарят на Читалището я представи, я нарече "прител на Читалището".

Изображение - 2913

Светла Георгиева се включи в "урока" по предене, част от инициативата "Бабо, научи ме", снимка: личен архив

Приятелството се корени в инициативата "Бабо, научи ме", която се проведе през август т.г. и бе съвместна на сдружение "Граждани за Севлиево" и читалището в с. Сенник. Целта й бе да се предадат на младите и децата онези съкровени традиции и обичаи, съпътствали българите през годините и оказали силно влияние върху духовното оцеляване на народа ни. 

Точно заради това Светла Георгиева подари на читалищната библиотека в с. Сенник книгата "Стопанката на Господ" на Розмари де Мео, тъй като "историята, описана  в книгата, е посветена на всички българи, за да пазят обичаите, магията и нашата вяра", сподели Георгиева, като завеща същото на читалищните дейци, но и на всички жители на с. Сенник.

В препълнения салон на Читалището в с. Сенник се бяха събрали сенничани от цялата страна, а празникът се превърна в незабравима емоция за всички. 

 

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!