Търсене

Световен и европейски шампион получиха признание от Община Севлиево за спортните си успехи

Световен и европейски шампион получиха признание от Община Севлиево за спортните си успехи

Емануел Огнянов (вдясно на снимката) и Ангел Антонов (вляво) след награждаването от кмета на Севлиево Иван Иванов, снимка: Община Севлиево

Кметът на Община Севлиево Иван Иванов се срещна с първия световен шампион в историята на севлиевския клуб по кикбокс и муайтай-файт Емануел Огнянов и европейския шампион по карате „Шинкиокушин“ Ангел Антонов от спортен клуб „Карате –киокушин“, съобшщават от общинската администрация.
 
Кметът връчи на спортистите грамота и плакет от Община Севлиево за това, че с огромен труд и постоянство, под наставничеството на своите треньори, са постигнали големите спротни успехи. Пред двеме момчета Иванов обеща, че Община Севлиево ще продължи да полага специални грижи за спорта.
 
Емануел Огнянов и Ангел Антонов са ученици в 10 клас на СУ „Васил Левски“ в Севлиево. Емануел Огнянов е активен спортист от 5 години, мотивиран от треньора си Даниел Въгленов. На световното първенство за кадети, проведено в Италия през октомври 2022 г., той завоюва световната тила в категория до 75 кг.
 
Ангел Антонов спортува от 10 години под ръководството на треньора си шихан Тихомир Тотев. На европейското първенство за кадети, проведено в София през ноември 2022 г., той завоюва европейската титла в категория до 55 кг.
 
И двамата шампиони са категорични, че спортът ги е лишил от много неща, но им е дал най-важното – научил ги е на дисциплина, постоянство и самообладание.
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.