Свищов привлече пеещи деца в памет на "звездите" от река Лим

За четиринайсти пореден път, от 13 до 15 април, Свищов привлече над 130 талантливи пеещи деца от България за участие в най-елитния и чист конкурс за популярна песен "Звездици за Лора”. Главен организатор на събитието е Илиян Николов, баща на Лора, едно от загиналите деца в р. Лим през 2004 година. Конкурсът се случва с подкрепата на Община Свищов и е под патронажа на кмета на града Генчо Генчев, фондация „Ангели от Лим”, НЧ „Еленка и Кирил Аврамови”.

От 2008 г. вокална формация ,,Upstream Voices” с вокален педагог Ценка Горалова участва всяка година в този различен конкурс, събрал болката и страданието на пострадалите семейства, присъстващи всяка година на гала концерта.

Тази година с единствена първа награда в първа възрастова група бе отличена седемгодишната севлиевка Ива Христова.

В най-многобройната втора група, в конкуренция с 41 участници, от „Upstream Voices” бяха отличени Рая Петкова на 10 години, с втора награда, осемгодишната Кристина Неделчева, също с втора награда и трета награда получи деветгодишният Росен Метев.

Четиринайсетгодишната Гала Ботева бе най-малка в четвърта възрастова група, което не й попречи да спечели сърцата на жури и публика със силните си и емоцинални изпълнения. Гала участва в този конкурс от седемгодишна, тази година получи втора награда.

В четвъртата група за единствената награда, която не е присъдена от журито, бе избрана Анна Христова от Габрово, в пета група Сияна Калоянова получи пета награда, успешно се представиха и Николай Петров, Инна Иванова, Антония Пенева, Инес Метева и Ивета Петрова.

„Много се радвам, че децата от „Upstream Voices” участват с удоволствие и очакват  нетърпеливо конкурса в Свищов, който получи най-висока оценка в анонимна класация на конкурсите в Интернет. Всяка година се явяват все по-добри и по-подготвени участници, което означава, че вокалните школи се развиват, а с това и конкуренцията става по-голяма”, сподели след завръщането на децата Ценка Горалова.

Журито тази година бе председателствано от Маргарита Хранова, негови членове бяха Мими Иванова и Етиен Леви, продуцентът в БНР Мая Райкова, Кристина Иванова - носител на Гран При от „Звездици за Лора” и победител в „Гласът на България” и Росен Маринов - директор на „Култура и културно наследство” в Община Свищов.

  

Алфидин Ахмедов е новият директор на Кукления театър в Габрово
Култура
Фотографът Анета Мирчева представя изложбата "Илюзия и реалност"
Култура
Градската галерия представя Христо Илев по случай 100 г. от рождението му
Култура
Данаил Лалев получи почетна грамота на Министерството на културата
Култура
9000 лв. събра Ротари клуб в Севлиево за ремонт на читалищния салон
Култура
Кът за поезия в парк "Черничките", идеята е на Интеракт клуб
Култура
С изложба "Изкуството е заразно" галерия "Видима" отваря за посетители
Култура
Студентските рисувани керамични изделия за баня вече са подредени в изложба
Култура
Градската галерия открива първата си следпандемична изложба
Култура
Когато децата рисуват, изкуството става заразно
Култура
Спорт, култура и изкуство в Севлиево са разрешени от 14 май
Култура
Историческият музей днес показва изложба на открито
Култура
Изпълнение на трио "Звън" стана песен на седмицата във фолклорна класация
Култура
100 години от рождението на Валери Петров с монолог на Лилия Маравиля
Култура
"Джинс" снима филм за Валди Тотев в Музея на образованието
Култура
Галерия "Видима" представя "Фрагменти" на Цветан Казанджиев
Култура