Търсене

Танцова формация „Хопни ми, тропни ми” завоюва трета награда от Националния конкурс „Заблеяло ми агънце”

Танцова формация „Хопни ми, тропни ми” завоюва трета награда от Националния конкурс „Заблеяло ми агънце”

Танцова формация "Хопни ми, тропни ми", снимка: Божидар Генков

Танцова формация "Хопни ми, тропни ми", с ръководител Пламен Христов, завоюва трета награда от националния фолклорен конкурс "Заблеяло ми агънце". Конкурсът се проведе между 6 и 8 май т.г. край Арбанаси и бе в рамките на Десетото издание на Събора на овцевъдите в България. 

За своите два танца - Дайчово хоро с хореографска обработка на Беньо Пенев и Копаница - авторска сценична композиция и аранжимент на Веселин Личев и съвместна хореография на Беньо Пенев и Пламен Христов, групата получи много поздравления от участници и гости. Наградата пристигна в навечерието на 24 май - диплом и парична награда.

Конкурсът предоставя възможност за изява на изпълнители в областта на музикалното и танцовото фолклорно изкуство, словесния фолклор, художествените занаяти и др. Професионално жури оценява участниците във всеки раздел. По регламент програмата не трябва да надвишава 10 минути.

„Хопни ми, тропни ми” с художествен ръководител Пламен Христов, се включи в надпреварата за трите награди в  раздел танцово изкуство и трета възрастова група над 18 години.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.