Търсене

Танцьори и певици от Севлиево бяха сред участниците в интернационалния фолклорен фестивал "Монтенегро"

Танцьори и певици от Севлиево бяха сред участниците в интернационалния фолклорен фестивал

Танцов клуб „Хопни ми, тропни ми” и трио „Звън”, и двете формации от Севлиево, бяха част от интернационалния фолклорен фестивал Монтенегро. Той се проведе в Сутоморе, Чан, Бар и Будва - курортните селища, които за шеста година от юли до септември дават домакинството си за различните етапи от фестивала.

Идеята на фестивала е да представи културните традиции на различни страни и даде възможност на групите да създадат приятелства и да представят културата си чрез танци и музика.

Севлиево бе представен от група от петдесет души, влюбени в българския фолклор и ритми. 

Първото участие на групата бе в Сутоморе. Под ръководството на Пламен Христов и хореографа Беньо Пенев момичетата и момчетата спечелиха интереса и овациите на публиката. Танцът "Копаница" с чудесна хореография, поднесена с песен от трио „Звън”, и Дайчово хоро – сценично и темпераментно изпълнен танц, допълнително вдигнаха градуса на настроението. 

Изображение - 12465  

Трио „Звън” със своята емоционалност, енергия и темперамент внесе още заряд. Заедно с танцьорите, на хороводните им песни се хванаха севлиевската група, туристи и участници от другите международни състави. Всичко това се оказа подготовка за голямата сцена в град Бар, която очакваше още повече изпълнители.

С дефиле на участниците от Молдова, Чехия, Сърбия, Черна гора, България,Македония започна вечерта на фестивала. Севлиевската група представи своето изкуство в два блока между другите състави. Още по зрелищно и магнетично. Към програмата от предишната сцена се добави и красивият женски танц – композиция вплела багри и ритми от китна Тракия. Песните на трио „Звън” отново нажежиха атмосферата. „Северняшка китка”, ”Рум дум дум”, „Донка се в гора изгуби”, „На хорото”.

Бяхме като омагьосани”, споделят от триото - „българското знаме се вееше над главите ни по времето на изпълненията, танцьорите играеха до нас, подвикване, надиграване, закачки.., почувствахме се като ансамбъл.”

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!