Търсене

Тази година ще се усети ефекта от 30-те млн.лв. инвестиция на "Хамбергер България"

Тази година ще се усети ефекта от 30-те млн.лв. инвестиция на &q

Растеж от над 21% има най-големият производител на седалки за тоалетни чинии в Европа - "Хамбергер България". През последната година германското предприятие край Севлиево започна инвестиции в разширяване на производството си към нови продуктови линии за дървен паркет, както и логистичен център. Общото капиталовложение в проекта е около 30 млн. лв., а ефектът му ще бъде усетен през тази година, тъй като производството започва от средата на 2017 г.

Общо "Хамбергер България" има около 1000 служители, от които 150 души са ангажирани в производството на паркет. Увеличението през 2016 г. се дължи на нарасналия износ. В началото основният клиент на дружеството беше "съседът" "Идеал Стандарт - Видима", но в момента се изнася и за други клиенти. Около 96% от продукцията е експортна.

Според изпълнителния директор на компанията Николай Петров капацитетът на предприятието е 7 млн. седалки годишно, но целта е да бъдат достигнати 10 млн. бройки.

Новият завод за паркет е разположен на площ от почти 10 дка.

С последните вложенията на площадката направените инвестиции достигат около 80 млн. лв.. А в края на миналата година "Хамбергер България" получи сертификат за инвеститор клас А.

Компанията започва да работи в България през 2002 г. и през 2003 стартира изграждането на първото хале. "Хамбергер България" започва с 32 души през септември същата година. 

източник: Капитал

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!