Търсене

Технически университет-Габрово и "Хитачи Енерджи България" започват партньорство

Технически университет-Габрово и

Представители на фирмата разгледаха Технологичния парк на университета, инициатор за срещата е областният управител Кристина Сидорова, снимка: Областна администрация Габрово

Представители на Техническия университет в Габрово и "Хитачи Енерджи България", която има своя производствена и административна база в Севлиево, обсъдиха конкретни възможности за партньорство. Това се случи в рамките на среща, координирана от областния управител Кристина Сидорова, която преди месец по време на посещението си във фирмата пое ангажимент да съдейства за това.

„Вярвам, че това е само началото на едно работещо партньорство. Убедена съм в резултата, защото виждам изключителното желание на страните да работят заедно. Впечатлена съм от общата визия на двете организации и най – вече това, че във фокуса им е развитието на региона ни, за което им благодаря.“ – подчерта Кристина Сидорова, която предложи освен с университета, фирмата да се запознае още и с дуалното обучение в Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ в Габрово, защото счита, че средното и висшето образование трябва да вървят ръка за ръка. Ректорът на Технически университет – Габрово Проф. Илия Железаров подчерта, че партньорството с бизнеса е от изключителна важност, както за студентите, така и за преподавателите. Той приветства усилията за задълбочаване на сътрудничеството с "Хитачи Енерджи" и е убеден, че е има голям потенциал.

В рамките на работното посещение управителите на "Хитачи Енерджи" посетиха Технологичния парк на Техническия университет в Габрово и се запознаха с лабораториите и модерното оборудване. В рамките на срещата се договориха конкретни стъпки за работа, които включват съвместни проекти, съвместно обучение, посещение на студенти в компанията, обмен на доказали се професионалисти и участието им в учебния процес, стажантски програми за студенти, подкрепа на студенти при разработване на дипломни тези и курсови задачи по теми от практиката.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.