Търсене

Техническият проект за нова спортна зала в Севлиево е готов, изграждането ще струва почти 3 млн. лв.

Техническият проект за нова спортна зала в Севлиево е готов, изграждането ще струва почти 3 млн. лв.

Така ще изглежда бъдещата спортна зала според техническия проект, представен от Община Севлиево

Техническия проект за изграждане на нова спортно-тренировъчна зала на територията на парк "Казармите" е готов, обявиха от Община Севлиево. Проектирането е възложено от Общината и платено от бюджета, стойността му е 74 хил. лв. 

Проектът предвижда изграждане на спортно-тренировъчна зала с разгърната застроена площ от 1498 м2. В залата ще могат да се провеждат тренировки по мини футбол, баскетбол, хандбал и волейбол.

Предвидено е в бъдещата зала да има обособени зони с помещения и оборудване, които могат да ползват два отбора от различен спорт. 

Предвидено е още да има комбинирано игрище с размери 20/40м., с възможности за тренировки по мини футбол, баскетбол, хандбал и волейбол. Наличието на подходящо физическо пространство ще даде възможност за създаване на разнообразни инициативи и събитийни формати, информират от общинската администрация. 
 
На база на готовия технически проект е издадено и е влязло в сила разрешение за строеж от гл.архитект на община Севлиево. Прогнозната стойност на строително-монтажните работи е малко над 2.7 млн. лв., стойността за строителния надзор е 138 хил. лв.
 
Община Севлиево е направила предложение до Министерство на финансите за включване на проекта за финансиране чрез републиканския бюджет през 2024 г., като част от капиталовата програма за общините, което е одобрено на първо четене, се казва в съобщение от общинската администрация. Пак оттам уточняват, че предстои провеждане на процедури за избор на изпълнител на строителните дейности и строителен надзор за обекта.
 
Идеята за нова спортна зала в Севлиево е на сдружение "Севлиево 21 век", подкрепена от Община Севлиево. На 1 декември 2022 г. сдружението събра първите 45 хил. лв. за строителството на залата по време на ежегодната си дарителска вечер. Тази година от Общината определиха терена, на който ще бъде построена залата и беше изготвен ПУП (подробен устройствен план), както и проект за изменение на (ОУП) общия устройствен план на общината за терена. Беше издадена виза за проектиране от главния архитект и изготвено задание като част от процедура за избор на проектант.
 
 
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.