Техническият университет в Габрово предлага онлайн изпити за кандидат-студенти

От Техническия университет в Габрово обявиха, че има готовност за дистанционни онлайн изпити за всички, които желаят да кандидатстват в учебното заведение. 

Предварителните тестове ще могат да се проведат в специалната университетска информационна система – http://umis.tugab.bg. В нея кандидатите за студенти се регистрират, посочват желаната специалност и заплащат таксите, могат да задават и въпроси чрез осигурената пряка връзка за комуникация. Резултатите от оценяването и класирането по специалности също ще може да се проверява онлайн.

Преди да влезе в платформата кандидатът получава парола и код за достъп до съответния изпит. Системата позволява да се провеждат изпити с отворени и затворени тестове, есета и др., обяснява директорът на Центъра за електронно и дистанционно обучение към габровския университет доц. д-р инж. Алдениз Рашидов, като допълва, че в онлайн среда могат да се правят тестове по математика, география, български език и литература.“, допълва той.

За да се гарантира сигурността, кандидат-студентът ще получи предварително уникален номер, чрез който да се идентифицира и да се приобщи към определен изпит.

Освен тази автоматизирана система, с която Техническият университет разполага отпреди десетина години, има възможност да се провеждат кандидатстудентски изпити и чрез платформата http://dmoodle.tugab.bg/. Това е виртуална среда за електронно и дистанционно обучение, чрез която различни кандидати могат да бъдат изпитвани от разстояние. При нея се подготвят списъци с входящи номера, след което на кандидатите се изпращат кодове за достъп и пароли, чрез които да влязат и за определено време да попълнят тестовете си.

Към момента работата на студентите и академичния състав на ТУ – Габрово продължава във виртуални класни стаи и кабинети.

На интернет страницата на Технически университет – Габрово кандидат-студентите могат да намерят пълната информация за специалностите през учебната 2020/2021 г., както и за реда и условията за кандидатстване. На сайта ще бъдат публикувани подробни указания за тези, които ще се явяват на кандидатстудентски изпит онлайн и искат да се запознаят с техническите условия, датите и начина на провеждането им. 

 

Закриване на училището в с. Ряховците ще се обсъжда на сесия утре
Образование
Детските градини и ясли в Севлиево ще отворят на 1 юни
Образование
Ще има изпращане на абитуриентите, пише се протокол
Образование
В ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ изпращат първия виртуален випуск
Образование
НМО ще публикува ресурси в Националното е-хранилище
Образование
Професия Екскурзовод - да бъдеш очите и душата на туристите
Образование
Матурите в 12 клас ще са на 1 и 3 юни
Образование
213 абитуриенти в общината ще се явят на задължителна матура
Образование
ПГТ "Пенчо Семов" ще приема ученици за професия "икономист"
Образование
Техническият университет в Габрово предлага онлайн изпити за кандидат-студенти
Образование
РУО определи в кои сгради и зали ще се проведат матурите
Образование
Красимира Томева получава отличието "Неофит Рилски"
Образование
СБУ номинира три учителки за отличие "Неофит Рилски"
Образование
Професия Хотелиер - да създаваш у хората усещането, че са специални
Образование
Студенти от Габрово създадоха модел за измъкване на туризма от кризата
Образование
В гимназия "Пенчо Семов" подготвят аниматори с широка реализация
Образование