Техническият университет в Габрово предлага онлайн изпити за кандидат-студенти

От Техническия университет в Габрово обявиха, че има готовност за дистанционни онлайн изпити за всички, които желаят да кандидатстват в учебното заведение. 

Предварителните тестове ще могат да се проведат в специалната университетска информационна система – http://umis.tugab.bg. В нея кандидатите за студенти се регистрират, посочват желаната специалност и заплащат таксите, могат да задават и въпроси чрез осигурената пряка връзка за комуникация. Резултатите от оценяването и класирането по специалности също ще може да се проверява онлайн.

Преди да влезе в платформата кандидатът получава парола и код за достъп до съответния изпит. Системата позволява да се провеждат изпити с отворени и затворени тестове, есета и др., обяснява директорът на Центъра за електронно и дистанционно обучение към габровския университет доц. д-р инж. Алдениз Рашидов, като допълва, че в онлайн среда могат да се правят тестове по математика, география, български език и литература.“, допълва той.

За да се гарантира сигурността, кандидат-студентът ще получи предварително уникален номер, чрез който да се идентифицира и да се приобщи към определен изпит.

Освен тази автоматизирана система, с която Техническият университет разполага отпреди десетина години, има възможност да се провеждат кандидатстудентски изпити и чрез платформата http://dmoodle.tugab.bg/. Това е виртуална среда за електронно и дистанционно обучение, чрез която различни кандидати могат да бъдат изпитвани от разстояние. При нея се подготвят списъци с входящи номера, след което на кандидатите се изпращат кодове за достъп и пароли, чрез които да влязат и за определено време да попълнят тестовете си.

Към момента работата на студентите и академичния състав на ТУ – Габрово продължава във виртуални класни стаи и кабинети.

На интернет страницата на Технически университет – Габрово кандидат-студентите могат да намерят пълната информация за специалностите през учебната 2020/2021 г., както и за реда и условията за кандидатстване. На сайта ще бъдат публикувани подробни указания за тези, които ще се явяват на кандидатстудентски изпит онлайн и искат да се запознаят с техническите условия, датите и начина на провеждането им. 

 

Излязоха резултатите от първото класиране за гимназиите
Образование
Майстор в кухнята, но и на бара - възможно е с ПГТ "Пенчо Семов" в Габрово
Образование
От името на Община Севлиево абитуриенти получиха почетни отличия
Образование
Седмокласниците на ПМГ в Габрово с най-висок успех на външното оценяване
Образование
Започва кандидат-гимназиалната кампания, какво предстои
Образование
"Техник на транспортна техника" - перспективи в ПГТ в с. Градница
Образование
Абитуриентските балове в Севлиево ще бъдат на 27 и 28 юни
Образование
Балът за прием в Математическата гимназия в Габрово е най-висок
Образование
851 завършват 7 клас тази година в областта, 296 са в Севлиево
Образование
Габрово е на четвърто място в страната по успех на матурата по БЕЛ
Образование
Драгомир Денчев - лауреат националната олимпиада по техническо чертане
Образование
Производството на мляко и млечни продукти е традиционен занаят
Образование
ПГТМ в с. Градница обявява прием за професия "Машинен техник"
Образование
Стилиян Илиев получи наградата на бизнес сдружение "Севлиево 21 век"
Образование
Заедно по време на изолация – един проект на клуб „New Lab“
Образование
В гимназия "Ген. Иван Бъчваров" изпратиха випуск 2020
Образование