Търсене

Техника и важна документация са изгоряли при пожар в кметството в с. Сенник

Техника и важна документация са изгоряли при пожар в кметството

Пожарът е тръгнал от кабинета на кмета, който през зимата той делял със секретаря на кметството

Компютри, видеорекордера, който записва данните от охранителните камери и картоните на починалите преди 1977 г. в севлиевското с. Сенник са изгоряли при пожара, който лумна в сградата, където се помещава кметството на селото.

Огънят бил забелязан от случаен минувач в нощта на 4 срещу 5 януари, около един и половина през нощта. Веднага е подаден сигнал и на място пристигат огнеборци. Само благодарение на бързата реакция на пожарникарите, които реагират с две пожарни коли и шестима пожарникари, са спасени част от вещите в стаята, в която заради студеното време заедно са работили кметът и секретарят на кметството. 

Изображение - 10163

Стаята е на втория етаж и за да стигнат до нея подпалвачите преминали седем врети, всичките разбити, разказа за "Севлиев онлайн" кметът на с. Сенник Момчил Кънчев. В неговия и на секретаря кабинет изгорели са компютрите, огънят е започнал да унищожава картоните на отдавна починалите жители на с. Сенник.

Напълно липсва видеорекордера, само кабелчето му стърчи. Това е специализиран компютър за видеонаблюдение, който приеме видео и аудио сигнал от камери, обработва ги и осигурява изобразяване им на монитор. Има и опция да компресира данните и да ги запише на диск за последващ преглед. 

Изображение - 10164

За сметка на това обзавеждането в кабинета не е пострадало. "Вероятно благодарение на бързата намеса на пожарникарите, но и може би целта е била да се унищожи техниката", предполага кметът Кънчев.

Той очаква разпореждане как ще се процедира, ако пристигне роднина на починал преди 1977 г. за удостоверение за наследници, тъй като картоните на тези лица са изгорели. 

В момента с помощта на Община Севлиево се стяга една стая на първия етаж в сградата, където временно да се устрои кабинет, за да може работата на селската администрация да не спира. 

Изображение - 10165

Сградата на сеннишкото кметство е на 150 г. По данни от Районната служба за пожарна безопасност освен щетите по техниката и документацията, огънят е опушил 150 кв. м стени.

По случая се води разследване. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.