Телерик Академия отваря приема за първите програми за 2022 г.

С предварителен безплатен курс по основи на програмирането всеки може да прецени дали това е кариерният път за него и да се подготви за прием в програмите

Телерик Академия - водещата образователна организация за летящ кариерен старт и успешна реализация стартира прием за първите програми за подготовка на програмисти за 2022 г. - Telerik Academy Alpha със C# или JavaScript - два от най-популярните и търсени езици от софтуерните компании у нас. За всички, които до този момент не са имали досег до сферата, Телерик Академия организира и безплатни курсове по основи на програмирането, с които всеки може да направи първите си стъпки, да прецени дали е за него и да се подготви за входящия изпит за избраната програма.

Безплатен курс по основи в програмирането

Началните курсове, стартират от нулата и се провеждат преди програмите Alpha със C# и Alpha с JavaScript и в рамките на 6 уикенда и могат да се съвместяват с други ангажименти. Кандидатстването за тях е отворено съответно до 26 и 27 септември на сайта на Телерик Академия. Хората, стартиращи от нула, освен безплатния курс по основи на програмирането, могат да използват и онлайн материалите от сайта на съответната програма. Те са изградени от опитните трейнъри на Академията, така че курсистите да натрупат поетапно знания в удобно за тях време.

Кандидатстване за 6-месечната програма

Приемът на курсисти в програмите Telerik Academy Alpha със C# и Alpha с JavaScript е отворен за хора с базов опит в програмирането, които искат да надградят с практически опит, както и за напълно начинаещи, студенти или професионалисти от различни сфера на работа, решили да променят своя кариерен път. Кандидатите с опит в програмирането, могат да тестват уменията си с онлайн задачите и дори да си гарантират ранен прием в програмата още в края на септември, когато за тях е организиран предварителен изпит. За да се включат в него, трябва да завършат кандидатурите си до 26 септември за Alpha със C# или до 27 септември за обучението Alpha с JavaScript. Ако не са доволни от резултата, могат да се явят и на финалния изпит, който ще е на 23 ноември за C# и ден по-късно за JavaScript.

Обучение от всяка точка на страната

Шестмесечното интензивно обучение в Telerik Academy Alpha подготвя бъдещите програмисти със C# или JavaScript в близка до реалната бизнес среда. Онлайн форматът дава възможност на студентите да преминат през процеса на кандидатстване и обучение, където и да се намират. С кохорти от 40-45 курсисти, трейнърите на Телерик Академия (технологични и soft skills) следят отблизо развитието на всеки курсист и помагат с персонализирани съвети и планове за развитие на нужните умения.

Допълнително курсистите работят и в по-малки групи (4-5 човека), благодарение на което придобиват умения за работа в екип и изграждат взаимна мотивация и подкрепа по време на курса. Цялостната подготовка на бъдещите програмисти включва освен развитие на технологични умения, така и на личностни и комуникационни качества.

Като част от всяка Alpha, в края на програмата кариерни коучове съветват курсистите при изготвянето на CV и портфолио, както и в подготовката за интервю и представянето на него. Екипът на Телерик Академия остава до випускниците до 12 месеца след дипломирането и оказва съдействие при търсенето на работа и преминаването през целия процес. Колаборацията между Телерик Академия и водещи ИТ компании дава възможност на курсистите да се запознаят с топ фирми в сферата и след завършването си да започнат работа при тях или друга компания, в която решат да кандидатстват.

 

Езиков център "Видима" през новата учебна година
Образование
В Учебен център "Аристотел" започна записването за учебната 2021/2022 г.
Образование
2365 ученици в община Севлиево влизат в клас, от тях 248 за първи път
Образование
Преди началото на учебната година, какво предлагат школите на Читалището
Образование
Започва записването за новия сезон в групите на ансамбъл "Развитие"
Образование
Учител и малките му художници рисуват по училищни стени
Образование
Ученици и учители от Севлиево бяха в Италия за работа по проект на „ЕРАЗЪМ+“
Образование
До 15 лв. от държавата за профилактика на учители, преболедували Covid-19
Образование
До 25 август абитуриентите трябва да платят здравни осигуровки за юли
Образование
В осем гимназии има свободни места след третото класиране
Образование
Училищна Телерик Академия отвори приема за ИТ обучения в Севлиево
Образование
Близо 9 хил. студенти ще се обучават безплатно, реши правителството
Образование
Само в краен случай ще се затварят детски градини и училища
Образование
Телерик Академия отваря приема за първите програми за 2022 г.
Образование
УЧЕНИЦИТЕ ДО IV КЛАС БЕЗ МАСКИ В ЧАС
Образование
Шест гимназии запазват статута си на училища с национално значение
Образование