Телерик Академия отвори приема за ИТ обучения за ученици в Габрово и Севлиево

Училищна Телерик Академия отвори приема за безплатните си ИТ обучения за ученици в Габрово и Севлиево. Кандидатстването става онлайн до 11 октомври и не изисква предишни познания в областта. 

Училищна Телерик Академия - най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1 до 12 клас, стартира приема за учебната 2020- 2021 година в 110 школи в 33 града в България. Деца и младежи ще имат възможност да се обучават в една от общо пет безплатни школи по програмиране и дигитални науки в Габрово и Севлиево.

Обученията стартират в началото на ноември и ще се провеждат до юли 2021 г., а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи.

Учениците могат да изберат програма, отговаряща на тяхната възраст и интереси, всяка с продължителност 100 учебни часа. В Габрово предстоят 4 безплатни школи в областта на дигиталните технологии и програмирането за 4-12 клас. Те се реализират в сътрудничество с Община Габрово, ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, ОУ „Неофит Рилски“, Музей „Дом на хумора и сатирата“ и подкрепата на Фондация „Америка за България“.

В Севлиево ще има една безплатна школа по дигитални науки за 4-7 клас, която се реализира съвместно с учебен център „English Time“ и подкрепата на Фондация „Америка за България“.

„За да растат подготвени в контекста на съвременния технологичен свят, учениците трябва да усвоят ключови дигитални умения, които ще ги направят успешни сега и за в бъдеще. Пандемията и преминаването на цялата образователна система онлайн през изминалата учебна година само ускориха тази тенденция. Затова сега разширяваме значително мащаба на Училищна Телерик Академия – ще присъстваме за първи път в 33 града, обхващайки 75% от областите в България. Така целим да осигурим достъп на все повече деца от различни населени места до безплатно, модерно ИТ обучение“, коментира Петър Шарков, изпълнителен директор на Училищна Телерик Академия.

Кандидатстването става с входен изпит през сайта на Терелик Академия. Изпитът включва 30 логически задачи под формата на тест и е с продължителност 45 мин. След успешно завършване учениците получават сертификат от Училищна Телерик Академия, а през следващата учебна година могат да продължат обучението си в по-високо ниво или друга нейна програма.

Нови директорки ще имат детските градини "Пролет" и "Мечо Пух"
Образование
Телерик Академия отвори приема за ИТ обучения за ученици в Габрово и Севлиево
Образование
Първокласниците в Севлиево тази година са с 39 повече от миналата
Образование
НМО открива изложба „Пътища в географията – просеки и просветления”
Образование
Вицепрезидентът Илияна Йотова удари училищния звънец в с. Добромирка
Образование
Как се осигурява топла вода в училище, когато водата се доставя само с водоноски
Образование
От ПГМЕТ "Ген. Ив. Бъчваров" излязоха с обръщение към родителите
Образование
Обучение в езиков център "Видима" през новата учебна година - възможностите
Образование
Традициите в килийното, взаимно и съвременно училище представят в Габрово
Образование
В областта няма родители, пожелали децата им да учат дистанционно
Образование
Десетте общински училища в община Севлиево посрещнаха 2 412 ученици
Образование
Двама курсисти на ЦЕО "Видима" - с високи резултати на изпита IELTS
Образование
ПГМЕТ е одобрена за работа по програма „Заедно за всяко дете“
Образование
На 15 септември в Севлиевско се подаряват туби с вода
Образование
Пет паралелки с прием в 8 клас са закрити след трето класиране
Образование
721 деца пътуват до училище или детска градина, една трета с обществен транспорт
Образование