Тема с продължение - за една детска площадка, сигналите и отговорите
Люлката е стара, но не и опасна, пишат от Общината

На 25 септември т.г. "Севлиево онлайн" публикува текст, с който разказахме как майки на деца от две групи във филиал 2 на детска градина "Слънце" искат от Общината да извърши ремонт на площадките, на които играят децата им. Текстът излезе със заглавие "Какво означава приключен документ на езика на чиновниците". Заглавието бе провокирано от липсващата към датата на публикацията информация за комуникация между Община Севлиево и майката, упълномощена от останалите родители да ги представлява. 

На 17 септември т.г., работейки по случая, "Севлиево онлайн" изпрати въпроси до Община Севлиево, с които поискахме информация докъде е стигнала работата по сигнала, дали Общината смята да поеме конкретен ангажимент към майките и ако да, в какви срокове. Към писмото бяха приложени снимки от детската площадка и справка от деловодната система, от която се вижда номера на молбата на майките и движението по нея, което, както е ясно от публикацията от септември т.г., е със статус "приключен документ".

Една седмица по-късно отговор на въпросите ни нямаше. На 25 септември т.г. публикувахме текста "Какво означава приключен документ на езика на чиновниците". А отговорът дойде на следващия ден, 26 септември т.г.. В него зам.-кметът Невена Тодорова обяснява, че в двора на детска градина "Слънце" е извършена проверка, която е установила, че  "детската люлка е морално остаряла, но технически изправна и годна за използване, настилката е неподходяща за детска площадка и е необходима нейната подмяна". Уточнява се, че през 2017 г. е извършен ремонт на две площадки в същата детска градина, през 2018 г. не са предвидени средства за основен ремонт на въпросната площадка, "но при осигуряване на необходимите средства ще бъде извършена подмяна на настилката и монтаж на нови детски съоръжения". 

Отговорът от Община Севлиево до "Севлиево онлайн"

Що се отнася до липсата на отговор до майките, в същото писмо зам.-кметът уточнява, че в администрацията са получени два сигнала за същия проблем, едният чрез мобилно приложени civi, другият входиран в деловодната система на Общината. На първия е отговорено в срок, посочен е изходящ номер. Писмото е изпратено на електронен адрес, посочен за връзка. На другия сигнал не е изпращан отговор, вероятно защото става дума за едно и също.

"Севлиево онлайн" никога не е пестил критика съм управлението, но в интерес на истината е да уточним, че в конкретната ситуция родителите са били уведомени за направената проверка, както и че ремонта на площадката през 2018 г. няма да бъде направен. А това оневинява Общината по изнесеното в публикацията от 25 септември т.г., че е неглижирала задължението си да отговори на подаден сигнал.  

"Севлиево онлайн"

 

 

 

Граждани алармират: Хаос със сметките за вода
Общество
Издателят на "Севлиево онлайн" - сред супергероите на "Америка за България"
Общество
Прокуратурата внесе обвинение срещу шофьор на севлиевска фирма
Общество
Обявиха антинаградите "Големия брат", 2019
Общество
Село Столът - 9 км махали с разбити пътища, но без кражби
Общество
Общината търси изпълнител на ремонтите на 7 улици за 4.2 мн. лв.
Общество
Душево - селото с най-много деца в община Севлиево и без безработица
Общество
Започва данъчната кампания за местни данъци и такси
Общество
АЕЖ: Президентът да наложи вето върху Закона за личните данни
Общество
Отстраняването на аварията по газопровода продължава
Общество
Татяна Харизанова и изкуство, преливащо от обич
Общество
Авария по захранващия газопровод, улици без газ в Севлиево
Общество
Радослав Начев от Градница е победител в лотарията на НАП
Общество
Закон регламентира как ще се броят земеделските стопанства
Общество
Севлиево получава още 1.2 млн. лв. за енергийна ефективност
Общество
Шилоопашата патица и воден кос за първи път на яз. "Ал. Стамболийски"
Общество