Тема с продължение - за една детска площадка, сигналите и отговорите
Люлката е стара, но не и опасна, пишат от Общината

На 25 септември т.г. "Севлиево онлайн" публикува текст, с който разказахме как майки на деца от две групи във филиал 2 на детска градина "Слънце" искат от Общината да извърши ремонт на площадките, на които играят децата им. Текстът излезе със заглавие "Какво означава приключен документ на езика на чиновниците". Заглавието бе провокирано от липсващата към датата на публикацията информация за комуникация между Община Севлиево и майката, упълномощена от останалите родители да ги представлява. 

На 17 септември т.г., работейки по случая, "Севлиево онлайн" изпрати въпроси до Община Севлиево, с които поискахме информация докъде е стигнала работата по сигнала, дали Общината смята да поеме конкретен ангажимент към майките и ако да, в какви срокове. Към писмото бяха приложени снимки от детската площадка и справка от деловодната система, от която се вижда номера на молбата на майките и движението по нея, което, както е ясно от публикацията от септември т.г., е със статус "приключен документ".

Една седмица по-късно отговор на въпросите ни нямаше. На 25 септември т.г. публикувахме текста "Какво означава приключен документ на езика на чиновниците". А отговорът дойде на следващия ден, 26 септември т.г.. В него зам.-кметът Невена Тодорова обяснява, че в двора на детска градина "Слънце" е извършена проверка, която е установила, че  "детската люлка е морално остаряла, но технически изправна и годна за използване, настилката е неподходяща за детска площадка и е необходима нейната подмяна". Уточнява се, че през 2017 г. е извършен ремонт на две площадки в същата детска градина, през 2018 г. не са предвидени средства за основен ремонт на въпросната площадка, "но при осигуряване на необходимите средства ще бъде извършена подмяна на настилката и монтаж на нови детски съоръжения". 

Отговорът от Община Севлиево до "Севлиево онлайн"

Що се отнася до липсата на отговор до майките, в същото писмо зам.-кметът уточнява, че в администрацията са получени два сигнала за същия проблем, едният чрез мобилно приложени civi, другият входиран в деловодната система на Общината. На първия е отговорено в срок, посочен е изходящ номер. Писмото е изпратено на електронен адрес, посочен за връзка. На другия сигнал не е изпращан отговор, вероятно защото става дума за едно и също.

"Севлиево онлайн" никога не е пестил критика съм управлението, но в интерес на истината е да уточним, че в конкретната ситуция родителите са били уведомени за направената проверка, както и че ремонта на площадката през 2018 г. няма да бъде направен. А това оневинява Общината по изнесеното в публикацията от 25 септември т.г., че е неглижирала задължението си да отговори на подаден сигнал.  

"Севлиево онлайн"

 

 

 

Луксозното издание "Севлиево" - от днес в продажба
Общество
Данъчните продадоха на търг кораб, използван за контрабанда
Общество
Край Севлиево е най-силната популация на благороден елен в света
Общество
Благотворителна акция в полза на незрящите от общината
Общество
ЕНЕРГО-ПРО предупреждава за измама с Гугъл приложение
Общество
И след дъжд, вода за севлиевските села няма
Общество
260-килограмова тиква докараха от свищовско
Общество
Един тон крем-супа приготви Ути Бъчваров на севлиевския площад
Общество
299-метров тиквеник изядоха в Севлиево днес
Общество
КНСБ: Хората смятат, че са недооценени от работодателя си
Общество
14 октомври - Ден на Севлиево
Общество
Тема с продължение - за една детска площадка, сигналите и отговорите
Общество
Какво предстои в празничната за Севлиево седмица
Общество
Петима са тазгодишните носители на почетния знак "Севлиево"
Общество
„Частната“ Темида на Община Севлиево
Общество
Две соларни пейки има от днес в Севлиево
Общество