Търсене

Теодор Георгиев, подкрепен от „Гражданско сдружение за Севлиево“, представя програмата си

Теодор Георгиев, подкрепен от „Гражданско сдружение за Севлиево“

Парламентарни избори на 14 ноември 2021 г. 

Ние, „Гражданско сдружение за Севлиево“, ви представяме програмата си, която заедно с излъчения от нашите редици кандидат за народен представител - адвокат Теодор Георгиев, ще отстояваме.

Повярвахте ни на местните избори през 2019 г. и ние донесохме полъха на промяната в Севлиево! Обещаното от други изпълнихме ние! Стъпка по стъпка, ден по ден, променяхме нещата към по-добро. Не направихме много, бихме искали много повече, но всичко е направено от сърце.

Ние поставихме първият денонощен автомат за продажба на лекарствени продукти, така нужен на града ни и околните села поради липса на денонощна аптека. Ние залесявахме, докато другите сечаха! Ние опазвахме и възстановявахме, докато другите разрушаваха! Ние помагахме там и на тези, които другите бяха забравили! Но има още много да се върши. Нека промяната към по-добро, която започнахме, да продължи.

 Засилен граждански контрол върху ремонтите на пътищата, включително и това - в началото и края на всеки ремонтиран участък да се поставят табели с годината на ремонта и имената и телефоните на управителите на дружествата и техническите ръководители, извършили ремонта. Гневните телефонни обаждания и SMS-и от недоволните водачи и пътници биха имали що-годе някакъв дисциплиниращ ефект върху това, да се ремонтира качествено.

Живущите в дадено населено място също така да имат право да контролират ремонтите чрез излъчен от тях екип от съвестни и опитни граждани и техният подпис да е нужен за приемането на ремонтирания обект.

 Абсолютна забрана за износ на евтин ток от държавната „АЕЦ Козлодуй” и търсене на възможности за развитие на ядрените мощности в страната. Подпомагане от държавата при закупуване на индивидуални слънчеви панели за топла вода.

 Атомната енергия не е мръсна, тя е високорискова, а такива са редица дейности. Няма спор, че ефектите от една ядрена авария са опустошителни. Но от 1986 г. досега са минали повече от 30 години, технологиите са развити и може да се постигне високо ниво на сигурност. За момента няма по-ефективна и същевременно чиста енергия от ядрената. Привърженик съм на зелената енергия, но практиката доказва, че към момента само на нея не може да се разчита. Предпочитам разумния риск пред ежедневния скъп ток. Считам за тежка грешка затварянето на ядрените ни реактори от Меглена Кунева, след като почти всички държави от ЕС (Франция, Германия, Швейцария, Швеция, Испания, Словения, Словакия, Холандия, Белгия) все още оперират такива.

Сметките на домакинствата за ток и газ ще паднат и като държавата изплаща част от разходите им по монтиране на слънчеви панели с колектори за топла вода по покривите на жилищните сгради (къщи и кооперации). Това е изобилие от гореща вода с нулеви разходи.

 Борба с битовата престъпност в селата - началниците на районните полицейски управления да се избират от кметовете на населените места, които (най-вече тези от селата) от първа ръка могат да преценят кой най-добре се справя с това и да му гласуват доверие, а не на такива места да се назначават послушни на управляващата партия лица, които ще обслужват нейния интерес. Да се въведе и задължително видеонаблюдение на входа/изхода на всяко село.

 Улеснен режим за издаване на разрешителни за огнестрелни оръжия за живеещи в отдалечени и труднодостъпни малки населени места. Там, където полицейското присъствие се усеща най-слабо поради голямото разстояние. Възрастните и самотните хора там са лесни жертви за младите и физически силни престъпници, които освен това нападат и на групи. Опасността да бъдат простреляни би отказала голяма част от тях да посягат на имуществото и живота на възрастни или самотни хора. Това ще намали престъпността, като ще разтовари и работата на полицейските органи, прокуратурата и съда.

 Задължителен общественополезен труд за осъдените пияни, дрогирани и агресивни шофьори, както и извършилите хулигански прояви. Глобите (които сега не се и плащат), условните и пробационните присъди по-скоро окуражават, вместо да възпират потенциалните убийци и хулиганите на пътя.

 Ревизия и и строг контрол върху дейността на пенсионните фондове и намаляване на таксите, които събират. Целта на тези фондове е да гарантират достойни старини на всички нас, а не да са партийни касички и да генерират баснословно богатство за собствениците им, което и се случва сега чрез ненужните и високи такси, с които се облагат спестяванията ни там. На това трябва да се сложи край.

 Връщане в общината на част от данъците, генерирани в нея, а не с парите на Севлиево да се прави политика по ухажване на общини с висок брой безработно население. Факт е, че община Севлиево пълни държавната хазна, но севлиевци не могат да усетят ефекта от това. От нас се взима много и се раздава на други места, за да се печелят гласове за избори. Нека сложим край на приказката „Болен здрав носи“!

 Решаване на водния проблем на Севлиево и селата веднъж и завинаги, за да няма какво повече да се обещава на следващите избори. Не вярвайте, като ви казват, че пари няма! Пари има и знаем много добре къде са! Това са нашите пари и ще бъдат използвани разумно за нас. Не само чрез изграждане на язовир, какъвто е нужен, но и чрез локални източници на водоснабдяване (сондажи), подмяна на водопроводната мрежа и други методи. Но всичко това – с разумно харчене, без комисионни за партийно-олигархични обръчи от фирми и корумпирани държавни и общински служители.

 Пълна ревизия в сградата на площад „Свобода“ № 1 за 10 години назад, изкореняване на корупционните практики, за които знаем всички и които бяха разкрити с имена и суми в известни разследващи медии. И няма да допусна повече хасковските фирми на ГЕРБ да тормозят града с некачествени и бавни ремонти! Ще се ремонтира качествено, бързо и на разумни цени!

 Смяна на действащия модел в Прокуратурата с цел търсене на наказателна и имуществена отговорност за злоупотреба от политици и държавни и общински служители с бюджетни средства – ефективни присъди, конфискация на незаконно придобитото имущество и дългосрочна забрана за заемане на каквато и да е длъжност в държавния сектор.

Изображение - 9966

Заедно можем повече! Подкрепете ни на 14 ноември, като гласувате с бюлетина № 31 и преференция № 104!

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!