Търсене

Теодора Маринова от Севлиево изрисува ел. табло с лика на Колю Фичето в родното му Дряново

Севлиево онлайн
Теодора Маринова от Севлиево изрисува ел. табло с лика на Колю Фичето в родното му Дряново

Теодора пред завършената твроба, снимка: Община Дряново

Теодора Маринова, студентка по специалността "Живопис" във Великотърновския университет, изрисува електроческо табло на ул. "Станционна" 8 в Дряново с лика на майстор Колю Фичето и каменния мост над р. Дряновска.
 
Под образа на гениалния майстор са изписани легендарните му думи: "Не градете толкоз дувари, дето да ви делят, ами мостове - да ви събират!".
 
Теодора, макар и твърде млада, определено вече е творец, а досегашните й изяви сочат, че я чака успешно творческо бъдеще. През 2021 г. тя, заедно с Цветан Гатев (народно пеене - вокал) и Денис Богданов (рецитатор на руски език) бяха удостоени със званието "Лауреат първа степен" на XVI Международна творческа среща и фестивал "Заедно в XXI век", организиран от фондация "Устойчиво развитие за България". През миналата година изявите преминаха под мотото "София кани изкуството на Вярата, Надеждата и Любовта" и събра на едно място творци от цял свят.
 
Изображение - 11112Теодора рисува в Дряново, снимка: Община Дряново  
 
През 2020 г. Теодора стана победител в пленера, организиран от "Хелиос" АД - първият и единствен частен пленер за изобразително изкуство, който Костадин Костадинов организира седем поредни години и само това, че си отиде преждевременно стана причина пленерите да спрат да се провеждат. 
 
Искрено благодарим на Теодора, която вложи толкова много талант и труд в тази творба! Също и на доброволците Александра, Дарена, Мила и Павел, които нанесоха грунда, за да бъде таблото готово за работа, написаха във фейсбук страницата си от Община Дряново. Постът продължава с "Благодарим и на десетките жители и гости на Дряново, които днес се спряха и споделиха толкова хубави и насърчаващи думи. Вдъхновените деца, които възкликваха "много е хубаво, искам и аз да стана като какичката", са най-голямата награда за стореното от Теодора". 
 
 
 
 
 
 
 
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.