Терлици, да играе на севлиевска музика, получи шефът на Дома на хумора

Директорът на „Дома на хумора и сатирата” Маргарита Доровска получи като подарък плетени на пет куки терлици и торба, изработена от козяк по случай 45-ия рожден ден на най-веселата къща у нас. За някои това може да са красиви предмети с декоративно предназначение, но екипът на ДХС отлично познава практическата им страна.

Терлиците дават възможност да се танцува на фона на севлиевската музика. Не е изключено Доровска да смени кожените дамски чанти с красивата, пъстра торба, която отлично пасва на елегантната й фигура и би могла да събере двойно повече предмети. Плетените терлици и изработената от козяк торба са подарък от екипа на Етнографски музей на открито „Етър” по повод 45 рожден ден на Дома на хумора и сатирата и са съобразени с характерната за жителите на столицата на хумора и сатирата спестовност.
 
Гостите бяха предупредени, че представянето на подаръка е съпътствано с продуктово позициониране. В поздравителния адрес, прочетен на празник стана ясно, че подаръците са донесени от човек спазил старата габровска традиция да се бяга след такси.

„Главният ни счетоводител направи сериозни изчисления, за да намери начин да спести средства.  В крайна сметка взехме единодушното решение посланията ни да достигнат до Вас лично, чрез наш представител. Имате нашите уверения, че не е чакал автобус на градския транспорт, за да тича след него. Така щеше да спести само сумата от един билет. Представителят на ЕМО „Етър” търпеливо изчака покрай музея да мине такси и тича след него, амбициран и вдъхновен от многото километри. Всеки път когато чувстваше, че не му достигат сили мисълта за спестения финансов ресурс му даваше нови криле. И ето – нашите искрени, изпълнени с респект и уважение поздрави са при Вас. Към тях прибавяме и чифт традиционни терлици, плетени на пет куки. Обувайте ги когато се забавлявате, слушайки севлиевската музика.”

На 45 рожден ден на Дома на хумора и сатирата присъстваха кметът Таня Христова, областният управител Иванка Баева, зам.-областният управител Ивелина Петрова, както и представители на всички важни за Габрово институции, интелектуалци и приятели на хумора.

На 1 април пред всички тях Маргарита Доровска, директор на музея „Дом на хумора и сатирата”, обяви:
 
„26-ма обявиха автономия в Габрово. Очаква се стотици да се присъединят към тях в следващите часове. Държавата е малка по размер, но вече беше намерена на картата. Щабът на управление е ул. Брянска 68, Габрово.
 
Идеологът на държавата се издирва. Инициалите му са Г. Т. Знае се, че е живял в кв. Младост в София. Идеите му, разбунили духовете на 26-тимата отцепници са случайно открити в архива на Музей „Дом на хумора и сатирата,” при проучване с цел подготовка на изложба.
 
Територията с претенция за държава се нарича Смеево,а девизът на отцепниците е „Смей!”
 
Очаква се автономната област да обяви своето правителство, герб и конституция в следващите часове. Знамето е котешка опашка.”

 

източник: Дарик

 

Галерия "Видима" представя "Фрагменти" на Цветан Казанджиев
Култура
Когато децата рисуват, изкуството става заразно
Култура
Читалището обявява конкурс за поезия, посветен на Пеньо Пенев
Култура
9000 лв. събра Ротари клуб в Севлиево за ремонт на читалищния салон
Култура
Фотографът Анета Мирчева представя изложбата "Илюзия и реалност"
Култура
Студентските рисувани керамични изделия за баня вече са подредени в изложба
Култура
"Джинс" снима филм за Валди Тотев в Музея на образованието
Култура
В галерия "Видима" се открива изложба на Диян Димитров
Култура
Кът за поезия в парк "Черничките", идеята е на Интеракт клуб
Култура
Градската галерия открива първата си следпандемична изложба
Култура
Галерия "Видима" открива изложба в Дряново с творби от фонда
Култура
Данаил Лалев получи почетна грамота на Министерството на културата
Култура
С изложба "Изкуството е заразно" галерия "Видима" отваря за посетители
Култура
Алфидин Ахмедов е новият директор на Кукления театър в Габрово
Култура
Градската галерия представя Христо Илев по случай 100 г. от рождението му
Култура
Изпълнение на трио "Звън" стана песен на седмицата във фолклорна класация
Култура