Тихомир Иванов представи „Камино – пътят на завръщането“
Тихомир Иванов

„Мина точно една седмица, откакто вървя по Камино. Чувствам се щастлив и благодарен за всичко, което ми се случва и за прозренията, които то ми носи. И знам, че това е само началото.“ - нищожна част от откровенията на Тихомир Иванов, който през 2013 г. измина 780-километровия поклонически маршрут, известен като френския маршрут, тръгващ от селото Сен Жан Пие-дьо-Пор на френско-испанската граница преминаващ през Пиринеите и по цялото протежение на северна Испания, с крайна точка Сантяго де Компостела. Вървял само с една раница на гръб, а в нея само най-необходимото. Снощи Тихомир бе гост на Градската библиотека в Севлиево, за да представи книгата си „Камино – пътят на завръщането“.

„Чувствам се благодарен, намерих отговорите, за които дойдох“, сподели Тихомир, разказвайки емоционално своя едномесечен живот на пилигрим.

Вървял е по 25-30 км на ден. Темпото всеки сам определя. Някои от поклониците вървяли на групи, Тихомир избрал да бъде сам. Искал да навлезе в себе си, защото „Камино превъзпитава по странен начин. Когато вървиш, вървиш, вървиш през едни безкрайни жълти полета, те отключват съзнанието ти и почваш да получаваш откровения за себе си, за живота, за смисъла му". Усещането за свързаност на пътя го превзело още от първия ден. И отговорите започнали да го спохождат.

„Това е една по-различна книга от всичко, което досега е излизало за Камино, не само като съдържание, ами и по структурата на самата книга. Аз споделям своите тревоги с читателите като вътрешен диалог. Той тече между автора, върнал се от Камино и склонен да иронизира преживяванията на другите, и онзи, който в момента върви по този път. А читателят става свидетел на случващото се в съзнанието ми и вижда как моите мисли създават реалността на всичко, което преживях по Камино. В цялата книга аз разказвам какъв е пътят, за да преодолея его-моделите си, ограниченията, защитите, които през годините съм изграждал."

Севлиево бе шейсетият град, в който Тихомир Иванов представи „Камино – пътят на завръщането“.

Среща с Кирил Божинов и рецитал - в Библиотеката
Култура
Кой е Емилиян Маринов, новият председател на "Развитие-1870"
Култура
Ученици каменоделци откриват изложба в Севлиево
Култура
Ученици дават живот на камъка
Култура
Данаил Лалев се оттегли от ръководството на Читалището
Култура
130 г. от рождението на Чарли Чаплин в Музея на хумора и сатирата
Култура
В Историческия музей се открива изложба "Поетът с ватенката"
Култура
Гала и Антония са в клуб 2018 на фондация "Димитър Бербатов"
Култура
В галерия "Видима" - Ненчо Русев с живопис и пластика
Култура
Тамплиерите отличиха художници, нарисували "Рицарят в мен"
Култура
Народни хора за начинаещи - курсът започва на 4 април т.г.
Култура
Седем награди от „Звездици за Лора“ за "Upstream Voices”
Култура
Галерия "Видима" откри изложба на Ненчо Русев
Култура
Първа награда завоюва Лъчезар Иванов от "Звездици за Лора"
Култура
И шоуто започна. Шоуто на трио „Звън“ в Лондон
Култура
Ансамбъл "Тракия" и Илия Луков - на "Семе българско"
Култура