Тиквено-панаирна фиеста се завихря през октомври в Севлиево

Между 12 и 15 октомври ще бъдат празниците на Севлиево през 2017-та. За първи път в тях ще има международно участие. Танцьори от Маите, Еквадор, Колумбия, Перу, Бразилия, Индия и разбира се България, ще изпълнят улиците на града с танците си в рамките на "Танцова фиеста по тиквено време", която ще започне от три сцени на три различни места в града - парка до Автогарата, Дандолови къщи и площад "Свобода", а след това в шествие по севлиевските улици ще се събере на центъра. 

Кулминацията на празниците и тази година е 14 октомври, Петковден, когато е Денят на Севлиево. Той ще започне традиционно с празнична света литургия в двете православни църкви, тържество на площада и тържествено заседание на Общинския съвет, на което ще бъдат връчени почетните отличия на заслужили севлиевци.  

Докато тече заседанието на ОбС, на площада ще има концерт-спектакъл на испански танцьори и певци и работилници по танци "Фламенко", работилница по индийски танци, за рисуване с къна, ще бъде представено обличане на сари, латинотанци и зумба, въздушна йога, традиционни китайски занаяти, чаена церемония и др.

Водещ на празничната шоу програма в деня на Севлиево ще бъде Ненчо Балабанов, а севлиевци ще веселят Калин Вельов, Весела Морова, "Амазония Денс Проджект", група "Конкурент" и група "Вакалите". 

Тиквените празници и тази година включват изложбата "Тиква най-най...", кулинарната изложба на тиквени вкусотии, този път с шеф Андрей Токев, сцена на таланти и разбира се, най-дългият тиквеник, който всяка година се изяжда в Севлиево. 

На панаирната естрада ще стъпят Глория, чийто концерт е на 13 октомври, Иван Дяков ще пее на 14 октомври, а откриването на панаира на 12 октомври ще направят Крисия Тодорова и народната певица Радостина Паньова. 

Програмата за празничните дни представи днес пред журналисти кметът на общината д-р Иван Иванов, който намекна и за две събития, които ще бъдат изненада. От това, което премълча, се подразбра, че по време на празничните дни ще бъдат монтирани двата лъва на моста над р. Росица, предстои и събитие свързано с Часовниковата кула.

Тази година е тринайстото издание на празниците под наслов "Добре дошли в Севлиево - столица на тиквата".

  

Въвеждат се ограничения в движението заради колоездачната обиколка на България
Общество
Правителството прие промени към изискванията за млечните продукти
Общество
Асоциацията на европейските журналисти - България иска оставката на Гешев
Общество
„Какъв ви е проблемът“ – Севлиево унищожава дървета заради ремонт на тротоари
Общество
Мъж от с. Богатово е хванат с над 2 промила, моторист пострада тежко в Габрово
Общество
На 23 юли изтича срокът за плащане на междинните фактури за ток
Общество
Някъде там, в пустошта, при загърбените отговорности и човешката болка
Общество
Миролюба Бенатова обучава възрастни от региона на медийна грамотност
Общество
„Властта говори! Открито” - във фейсбук страницата на правителството
Общество
Гл. инспектор Красимир Колев е преназначен за началник на РУ Севлиево
Общество
"Капачки за бъдеще" купиха първата детска неонатална линейка
Общество
Застаряваме, намаляваме, не се женим, увеличават се и разводите
Общество
Стартира GABROVO GREEN ACCELERATOR
Общество
Контролът по пътищата съвсем е изтърван
Общество
Пожарникарите съветват какво не бива в жегите, за да не стане пожар
Общество
Помощта за отопление се увеличава с 27 лв.
Общество