Тиквено-панаирна фиеста се завихря през октомври в Севлиево

Между 12 и 15 октомври ще бъдат празниците на Севлиево през 2017-та. За първи път в тях ще има международно участие. Танцьори от Маите, Еквадор, Колумбия, Перу, Бразилия, Индия и разбира се България, ще изпълнят улиците на града с танците си в рамките на "Танцова фиеста по тиквено време", която ще започне от три сцени на три различни места в града - парка до Автогарата, Дандолови къщи и площад "Свобода", а след това в шествие по севлиевските улици ще се събере на центъра. 

Кулминацията на празниците и тази година е 14 октомври, Петковден, когато е Денят на Севлиево. Той ще започне традиционно с празнична света литургия в двете православни църкви, тържество на площада и тържествено заседание на Общинския съвет, на което ще бъдат връчени почетните отличия на заслужили севлиевци.  

Докато тече заседанието на ОбС, на площада ще има концерт-спектакъл на испански танцьори и певци и работилници по танци "Фламенко", работилница по индийски танци, за рисуване с къна, ще бъде представено обличане на сари, латинотанци и зумба, въздушна йога, традиционни китайски занаяти, чаена церемония и др.

Водещ на празничната шоу програма в деня на Севлиево ще бъде Ненчо Балабанов, а севлиевци ще веселят Калин Вельов, Весела Морова, "Амазония Денс Проджект", група "Конкурент" и група "Вакалите". 

Тиквените празници и тази година включват изложбата "Тиква най-най...", кулинарната изложба на тиквени вкусотии, този път с шеф Андрей Токев, сцена на таланти и разбира се, най-дългият тиквеник, който всяка година се изяжда в Севлиево. 

На панаирната естрада ще стъпят Глория, чийто концерт е на 13 октомври, Иван Дяков ще пее на 14 октомври, а откриването на панаира на 12 октомври ще направят Крисия Тодорова и народната певица Радостина Паньова. 

Програмата за празничните дни представи днес пред журналисти кметът на общината д-р Иван Иванов, който намекна и за две събития, които ще бъдат изненада. От това, което премълча, се подразбра, че по време на празничните дни ще бъдат монтирани двата лъва на моста над р. Росица, предстои и събитие свързано с Часовниковата кула.

Тази година е тринайстото издание на празниците под наслов "Добре дошли в Севлиево - столица на тиквата".

  

Платформа за проверка на фактите стартира и в България
Общество
МиГ-29 е паднал в морето по време на учение тази нощ
Общество
Севлиево окончателно изгуби 4 млн. евро за развитие на селските райони
Общество
Започват проверки за спазване забраната срещу изсичане на гори
Общество
От 10 юни Паспортна служба ще работи с удължено работно време
Общество
Освободени са двама от ръководството на Северноцентралното предприятие
Общество
До 22 юни се кандидатства за трета фаза подкрепа за оборотни средства
Общество
Борислав Бончев се срещна с МВР - ръководството, темата са изборите
Общество
Четирите стихии - фестивал за 1 юни събира деца и възрастни
Общество
Мобилни екипи за ваксинация поиска областният управител за Севлиево
Общество
Министър Минеков удостои Найден Петров с почетен знак „Златен век“
Общество
Анализ трябва да елиминира Африканската чума по свинете
Общество
Честит Ден на светите братя Кирил и Методий
Общество
С над 20 000 балкански пъстърви бяха зарибени девет планински реки
Общество
Енерго Про променя датите за отчитане и плащане на ел. енергията
Общество
Областният управител разпореди проверка на язовирите
Общество