Тиквено-панаирна фиеста се завихря през октомври в Севлиево

Между 12 и 15 октомври ще бъдат празниците на Севлиево през 2017-та. За първи път в тях ще има международно участие. Танцьори от Маите, Еквадор, Колумбия, Перу, Бразилия, Индия и разбира се България, ще изпълнят улиците на града с танците си в рамките на "Танцова фиеста по тиквено време", която ще започне от три сцени на три различни места в града - парка до Автогарата, Дандолови къщи и площад "Свобода", а след това в шествие по севлиевските улици ще се събере на центъра. 

Кулминацията на празниците и тази година е 14 октомври, Петковден, когато е Денят на Севлиево. Той ще започне традиционно с празнична света литургия в двете православни църкви, тържество на площада и тържествено заседание на Общинския съвет, на което ще бъдат връчени почетните отличия на заслужили севлиевци.  

Докато тече заседанието на ОбС, на площада ще има концерт-спектакъл на испански танцьори и певци и работилници по танци "Фламенко", работилница по индийски танци, за рисуване с къна, ще бъде представено обличане на сари, латинотанци и зумба, въздушна йога, традиционни китайски занаяти, чаена церемония и др.

Водещ на празничната шоу програма в деня на Севлиево ще бъде Ненчо Балабанов, а севлиевци ще веселят Калин Вельов, Весела Морова, "Амазония Денс Проджект", група "Конкурент" и група "Вакалите". 

Тиквените празници и тази година включват изложбата "Тиква най-най...", кулинарната изложба на тиквени вкусотии, този път с шеф Андрей Токев, сцена на таланти и разбира се, най-дългият тиквеник, който всяка година се изяжда в Севлиево. 

На панаирната естрада ще стъпят Глория, чийто концерт е на 13 октомври, Иван Дяков ще пее на 14 октомври, а откриването на панаира на 12 октомври ще направят Крисия Тодорова и народната певица Радостина Паньова. 

Програмата за празничните дни представи днес пред журналисти кметът на общината д-р Иван Иванов, който намекна и за две събития, които ще бъдат изненада. От това, което премълча, се подразбра, че по време на празничните дни ще бъдат монтирани двата лъва на моста над р. Росица, предстои и събитие свързано с Часовниковата кула.

Тази година е тринайстото издание на празниците под наслов "Добре дошли в Севлиево - столица на тиквата".

  

Над 1600 лечебни растения виреят в парк "Българка" край Габрово
Общество
Над три тона капачки се събраха за часове в събота в Севлиево
Общество
Проект за прахосване на 4 млн. лв., или как коронавирусът стана оправдание
Общество
Какво правят в Габрово с премахнатите опасни дървета?
Общество
От петък се допускат външни търговци на панаирната площадка
Общество
"Капачки за бъдеще" ще се събират на 20 юни пред парк "Казармите"
Общество
Сигнал за проблем с водоподаването в с. Добромирка, от ВиК отговарят
Общество
Как кметският футболен клуб в Габрово излезе със 145 хил. лв. пред съперниците си
Общество
До 30 септември се удължава срокът на всички ТЕЛК решения
Общество
От февруари до сега без работа в областта са останали 3240 души
Общество
Първи заседания проведоха комисиите за преброяването през 2021 г.
Общество
Закриване на прокуратурата в Севлиево, предлага главният прокурор
Общество
Има избран нов управител на приюта за кучета
Общество
За измамни имейли от името на Енерго Про предупреждават от компанията
Общество
Как се завзема бизнес за милиони - разследване на Антикорупционния фонд
Общество
Неправоспобен е с опасност за живота след катастрофа
Общество