Търсене

Ток е убил на място 38-годишен техник на мобилен оператор в Габрово (обновена)

Ток е убил на място 38-годишен техник на мобилен оператор в Габрово (обновена)

Изображение от Пеги и Марко Лахман-Анке от Pixabay

Габровец на 38 г., техник в един от  мобилните оператори, е загубил живота си в петък, 28  юни, след като отишъл по сигнал за повреда в квартал "Дядо Дянко", а на тавана го очаквал сплитер с течащи по него 220 волта, информира онлайн изданието "Нови вести"

Според информацията от "Нови вести"  мъжът ке качил на тавана на четириетажен блок да си свърши работата, но хващайки сплитера бил ударен от 220 волта ток и починал на място.

Засега случаят е квалифициран като трудова злополука, съобщава изданието, позовавайки се на свои източници.

Днес следобед за случая съобщиха от Окръжната прокуратура в Габрово. Оттам уточняват, че инцидентът е в следствие на "немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, свързана с извършване на действия по отстраняване на неизправност по кабелна мрежа на мобилен оператор".

По случая е образувано досъдебно производство. Разследването се води под надзора на Окръжна прокуратура-Габрово. Извършени са оглед на местопроизшествието и втори допълнителен оглед от екип на следствието. Назначена е съдебно-медицинска експертиза. Предстои назначаване на техническа експертиза и на експертиза по безопасност и охрана на труда, чиято цел е да изяснят причините и механизма на деянието.      

Според коментари в габровски групи мъжът е беща на 8-годишно дете, а гражданите недоумяват защо мъжът е бил сам на повреда, след като обикновено техниците са по двама и настояват за пълно разследване на причините, довели до безвременната смърт на младия мъж. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!