Томислав Дончев получи номинациите на ГЕРБ в четирите общини
снимки: bulevard.bg и ГЕРБ-Габрово

И в четирите общини на област Габрово досегашният вицепремиер и министър по европейските фондове Томислав Дончев е получил номинации за народен представител, съобщиха от пресцентъра на партията в Габрово днес, след като приключи пресконференцията, на която бяха обявени номинациите на членовете на ГЕРБ за следващото Народното събрание. 

Широка подкрепа в структурите на ГЕРБ в областта е получил и Цветомир Михов, който два мандата е народен представител от нашия регион, но този път Михов си е направил отвод, обяснявайки, че по-голямата част от причините да се оттегли от участие в извънредните парламентарни избори са лични, като е изтъкнал и политически. Той е обяснил, че осем години в Народното събрание са достатъчни човек да даде максимума от себе си и е необходимо да има и нови хора, които да внесат нова енергия и сили. „Решението ми не е импулсивно. За себе си отдавна знам, че този мандат е последен за мен в Народното събрание. Осем години са много. Не е възможно човек да работи със същия хъс. Неизбежно е да се влезе в рутина и тогава е по-вероятно матрицата да промени теб, отколкото ти нея. Затова е важно в Народното събрание да влязат хора с хъс и желание. Аз бих призовал тези, които влязат от нашия регион, да изберат за своя кауза „област Габрово“, е казал Цветомир Михов пред габровските медии. И е обявил, че след изборите ще насочи усилията си към заздравяване на партийния живот в областта, нещо, за което времето не му е достигало, докато е бил в Парламента. Михов е бил категоричен, че в решението му не бива да се търси партиен процес.

Освен Томислав Дончев и Цветомир Михов габровската структура е номинирала Николай Сираков, областен управител, Климент Кунев, зам.-кмет на Община Габрово, Добромир Проданов, народен представител от последния мандат и общински ръководител на ГЕРБ-Габрово и доц. Десислава Петрова, преподавател в ТУ-Габрово и общински съветник от ГЕРБ в Габрово.

В Трявна Дончев и Михов също имат номинации, както и общинският ръководител на партията и заместник-кмет на Трявна Мария Пенева, и Константин Брънеков, млад архитект

От Севлиево номинации са направени и за Иглика Събева, зам.-областен управител, адвокат и учител по образование, д-р Христо Ботев, Мирела Ганчева и Атанас Атанасов. 

В Дряново, освен Дончев, Проданов и Михов, е издигната номинацията на Ива Димитрова-Константинова, специалист в областта на социалните дейности.

Имената, записани в протоколите от общинските събрания, ще бъдат изпратени в Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, където ще се извърши окончателното подреждане на листата. Цветомир Михов обаче не изключва възможността в листата да има представители на гражданската квота, които не са членове на ГЕРБ и не са получили номинации на партийните събрания. А що се отнася до подредбата на самата листа, то не е от такова значение, според областния координатор, тъй като преференциалното гласуване дава възможност на избирателите да преподреждат листата.  

 

ОИК проверява сигнал за несъвместимост за съветника Трифон Трифон
Политика
Над половин милион лева в пари и имоти декларира общински съветник в Севлиево
Политика
С едно извънредно заседание, общинските съветници получиха пълни заплати
Политика
Какво не четем в доклада на КПКОНПИ, пита Кристина Сидорова
Политика
Прекратиха пълномощията на Боян Ботев като общински съветник
Политика
Председателят на Общинския съвет в Дряново е отстранен от длъжност
Политика
Димитър Тонев влиза в Общинския съвет на мястото на Боян Ботев
Политика
Кирил Ананиев става министър на финансите и още рокади в кабинета
Политика
Станимир Стойчев поема БСП в Севлиево или каквото е останало от нея
Политика
Още един общински съветник е в несъвместимост и конфликт
Политика
Боян Ботев: „Сгреших. Понасям отговорността за това“
Политика
ОИК е сезирана за правомощията на Трифон Трифонов като съветник
Политика
Съдът отмени решението за прекратяване пълномощията на Трифон Трифонов
Политика
Без изненади бе приет бюджет 2020 на Севлиево
Политика
ОИК прекрати пълномощията на Трифон Трифонов от ГЕРБ
Политика
ОИК няма да обжалва съдебното решение по казуса Трифон Трифонов
Политика