Търсене

Три бронзови медала завоюваха джудистите на клуб "Раковски" от "Топалов оупън"

Три бронзови медала завоюваха джудистите на клуб

Дванайсетте състезатели, представили Севлиево, снимка: СК "Раковски"

На 18 и 19 юни спортна зала "Арена Арсенал" в Панагюрище посрещна над хиляда състезатели от 14 държави за международния турнир по джудо "Топалов оупън". Сред тях бяха дванайсет джудисти от севлиевския клуб "Раковски", които завоюваха три бронзови медала.
 
При родените 2010-2011-2012 г. Иво Тодоров зае трето място в кат. 30 кг, след шест схватки, като регистрира загуба само от румънския представител.
 
При родени 2008-2009 г. Десислав Йончев стана бронзов медалист в кат. 66 кг. Хана Халил също заслужи мястото си на почетната стълбичка (трето място, в кат. 52 кг при родените 2005-2006-2007 г.) като единствената българка сред момичетата. Останалите медалистки станаха представителки на Словения, Израел и Турция. 
 
Равносметката: много силно състезание с огромна конкуренция, което затвърждава тенденцията джудото да е един от най-масово практикуваните  индивидуални спортове в световен мащаб. Не е случайно, че джудо е признат от ЮНЕСКО като най-подходящия спорт за деца, коментира един от треньорите на севлиевския клуб Евгени Генов.
 
От клуба по самбо и джудо са благодарни на Калин Кънчев и Иван Керемидчиев за подкрепата по време на тренировъчния процес и транспортирането на състезателите до Панагюрище. Огромна е благодарността им и към децата и всички, съпричастни с дейността на клуба.
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.