Търсене
145 години Шипченска епопея

Три лъча с туристи тръгват на 20 август към връх Шипка, няма ограничения за участниците

Община Габрово отменя  църковно - военния ритуал на връх Шипка
Туристическите походи станаха много специален знак за дните на Националното честване Шипченска епопея. В повече от десетгодишна традиция се превърна пътят до върха да бъде извървян по туристическите пътеки от Соколския манастир и местността Узана. И тази година традицията ще бъде спазена. Три лъча тръгват в 8.00 ч. на 20 август, а ограничения за участниците няма. 
 
Организатори на изживяването за любителите на туризма са от Ротари Клуб Габрово. От клуба отправят покана към всеки, който иска да се включи по един от маршрутите. Продължителността на походите е около 3 часа в зависимост от наложеното темпо за вървене. За никой от лъчовете не се изисква специална физическа подготfвка. В походите участват деца от всички възрасти, а тази година за участие в пътя към историческия връх пристига организирана многобройна група от планинското дружество „Млад планинар“ - Петрич.
 
Всеки от лъчовете има водач, към когото туристите могат да се обръщат при възникнали въпроси и ситуации, както и лекар. Маршрутите са със средна трудност, преминават през поляни, гори и стръмнини и разкриват чудни гледки пред погледа на туристите.
 
В края на маршрута всички лъчове се събират и походниците заедно изкачват стълбите към Паметника на свободата.
 
Походите преминават под мотото "През горските пътеки до висините на върха".
 
Изображение - 11132  
 
 
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за Народно събрание 2 октомври 2022