Търсене

Три нарушения на сечта само за един ден, констатираха от РДГ

Три нарушения на сечта само за един ден, констатираха от РДГ

Три нарушения на сечта само за един ден са констатирани от Регионалната дирекция по горите във Велико Търново, става ясно от отговор на заявление за достъп до обществена информация, подадено от Алпер Алиев. И трите проверки са извършени на 16 февруари и касаят дейността на ДЛС "Росица" Лъгът. Две от тях са в землището на Кръвеник, една - в землището на Стоките.

При първата проверка на терен е констатирано, че здрави дървета са маркирани и предстои изсичането им, а позволителното за сеч за съответния подотдел е за санитарна сеч. Проверката е на държавна гора. 

Втората проверка също е на дърважавна горска територия. Сечта там е започнала през 2015 г., продължила е през цялата 2016-та, продъжава и през 2017-та година. Съгласно протокола за освидетелстване на сечище, там има дървесина на временен склад. Проверката на терен обаче не открила складирани дървета. В същото време наоколо имало множество дървени трупи, но количеството на дървесината не могло да се изчисли, тъй като дърветата били пръснати по терена и затрупани от сняг.

Третата проверка установила, че временния склад, посочен в технологичния план за сечта, т.е. мястото, където ще се складират отсечените дървета, е в частни имоти.

За нарушенията има съставени констативни протоколи. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.