Три певици на „Upstream Voices” са отличени в поп-рок конкурса „Сарандев"
Гала Ботева, снимка: „Upstream Voices”

В края на месец ноември три певици от Вокална формация „Upstream Voices” - Далия Ковачева, Гала Ботева и Анна Христова, получиха поредните си награди от Европейски поп-рок конкурс „Сарандев- 2020“.

За първи път организаторите от Младежки център „Захари Стоянов“, със съдействието на Община Добрич, решиха тазгодишното издание на конкурса да се проведе онлайн.

До края на месец октомври всеки участник трябваше да изпрати непрофесионални видео-записи на две песни, едната от които задължително българска или на роден език за чуждестранните изпълнители, специално направени с логото на конкурса. В надпреварата се включиха 86 изпълнители от 13 държави на възраст 11 до 30 години.

Далия Ковачева се състезава в първа възрастова група (11-14 г.), където се класира на второ място в конкуренция с 42 изпълнители. Младата габровска звезда участва с песните „Кажи ми докога“ из репертоара на Маргарита Хранова и „Big Time”, популярен хит от мюзикъла „Bed Girls”.

Далия Ковачева, снимка: "Upstream Voices"

Далия успя да впечатли с атрактивните си изпълнения петчленното международно жури с председател композиторът Хайгашод Агасян и представители на Казахстан, Гърция и Узбекистан. За всички получили първа, втора или трета награда са изработени специални призове, грамоти и парични премии, които щастливите певци получиха по пощата.

Гала Ботева се състезава във втора група (15-18 г.), в която завоюва трета награда. Гласовитата шеснайсетгодишна певица от Севлиево с вокален педагог Ценка Горалова впечатли журито с песните „Вяра“ от репертоара на Вяра Пантелеева и популярният хит на Кристина Агилера „Bound to you”.

Във втора група се състезава успешно и Анна Христова от Габрово, която бе отличена с поощрителна награда.

Анна Христова, снимка: "Upstream Voices"

Анна е на 17 години и изпрати видеозаписи с „Пей сърце“, една от най-популярните песни на Георги Христов и „One night only”, хит на Дженифър Хъдсън. Младата певица участва и в онлайн изданието на Международния фестивал „Орфей в Италия“, организиран от АРТ – център,, Кърнолски“. Международното жури оцени участието й с втора награда.

В края на една различна година за творците ръководителят на вокална формация „Upstream Voices” Ценка Горалова сподели: „Пожелавам от сърце на нашите малки и големи почитатели, на техните семейства, които следят успехите на конкурсните и концертни изяви на талантливите певци от „Upstream Voices”, много здраве, повече усмивки, доброта, успешно и щастливо преодоляване на всички трудни моменти.

За съжаление поради затваряне на извънкласните дейности не успяхме да реализираме традиционните си Коледни благотворителни концерти. Надяваме се следващата 2021г да е по-здрава, по- спокойна, мирна, да се отворят концертните зали, да се възстановят всички образователни и културни дейности. Благодарни сме на нашия генерален спонсор „Идеал Стандарт- Видима“АД за постоянната финансова и морална подкрепа, както и на Община Севлиево и Община Габрово за поканите за участия в различни културни събития в областта“.

 

Мариета Конова представя „Спомени от вчера" в галерия „Видима“
Култура
Представителна изложба „100 години Тревненска школа“ се открива този петък
Култура
Акад. Иван Юхновски направи ценно дарение на Градската библиотека
Култура
"Перфектната сватба" - смях до сълзи, в Севлиево на 5 октомври
Култура
„Зад ъгъла на морето“ представя Антон Гошев в галерия "Видима"
Култура
Трио "Звън" - 15 година на сцена и една изповед на трите певици
Култура
Три певици на „Upstream Voices” са отличени в поп-рок конкурса „Сарандев"
Култура
"Вълшебникът театър" - история за един театрален вирус
Култура
Галерия "Видима" представя "Портали към тишината"
Култура
Работилница за портрети „отвори“ Диляна Гергова в Севлиево
Култура
Музеят на хумора представя "Георги Парцалев. Хамлет от гр. Левски"
Култура
Стойо Цонев откри изложба с фотографии, които "говорят"
Култура
България, бродирана в 144 мотива, "нарисува" с игла 86-годишна българка
Култура
Галерия Видима започва годината с изложба на Христо Бозуков
Култура
Пътуващ фестивал „Улицата“ гостува на 15-ия Празник на тиквата
Култура
Георги Тошев представя в Севлиево "Георги Парцалев. Хамлет от град Левски"
Култура