Търсене

Първо място в генералното класиране и две първи места от двата дни - Михаил Костадинов обра златните медали от "Дивото зове"

Силно представяне записаха и състезателите на колоездачен клуб "Хоталич" Александър Иванов и Михаил Димитров
Емилия Димитрова
Първо място в генералното класиране и две първи места от двата дни - Михаил Костадинов обра златните медали от

Михаил Костадинов, снимка: личен архив

Пореден успех записа в състезателната си биография колоездачът на столичния клуб по колоездене "Витоша" Михаил Костадинов след участие в тазгодишното издание на състезанието "Дивото зове". 

Костадинов, който е от Севлиево, се завърна от надпреварата край родопския град Маджарово с три златни медала, единият от които е резултат от първото му място в генералното класиране.  

Състезанието "Дивото зове" се проведе в два последователни дни - на 15 и 16 юни, и в него успехи записаха и състезателите на севлиевския колоездачен клуб "Хоталич" Александър Иванов и Михаил Димитров. 

В първия ден се проведе надпреварата XCO, която е за техничност и обиколки. Безспорно това беше най-зрелищния финал в двудневното състезание, тъй като победата, която Михаил Костадинов извоюва във възрастова категория U19, бе буквално със стотни пред втория финиширал. 

В този ден Александър Иванов от клуб "Хоталич" - Севлиево, в група U17, финишира трети, трети премина финала и Михаил Димитров от същия клуб, в категорията юноши U15. 

Вторият ден от състезанието беше с по-масово участие. Над 130 колоездачи се включиха в дисциплината МТБ на 39-километрова дистанция. Михаил Костадинов отново беше най-бърз и завърши първи, което му донесе и първото място в генералното класиране. 

Александър Иванов от "Хоталич" завърши втори, а Михаил Димитров - трети при юношите. 

Изключително успешна е тази състезателна година за младия Костадинов. От деветте състезания, в които е участвал, има четири първи места и две втори. Тези успехи идват на фона на сериозната му състезателна натовареност, тъй като едно от състедзанията е балканиада в Сърбия, едно е европейско първенство в Румъния и една международна надпревара в Гърция. 

Михаил Костадинов работи с треньора Александър Алексиев и въпреки, че е състезател на столичния клуб "Витоша", тренира предимно в Севлиево, тъй като е ученик в ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров". Като се има предвид младостта му и броя успехи дотук в кратката му (засега) спортна кариера, няма съмнение, че го чака много добро бъдеще в колоезденето.

Надпреварата "Дивото зове" се провежда за втора поредна година край Маджарово. Тя включва състезания по колоездене и бягане в дисциплините трейл бягане 12 км, 20 км и 31 км, дуатлон 39 км колоездене + 12 км бягане, МТБ 39 км, ХСМ 62 км, XCO 4 км, както и детски състезания по колоездене и бягане според различни възрастови категории. В дисциплините ХСО и МТВ 39 км има категории е-байк за мъже и жени. Дисциплините ХСО, в която се състезаваха тримата севлиевци и ХСМ 62 км са включени в състезанията за Купа България 2024 г.

 

 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!