Търсене

Три златни медала за Севлиево от най-стария турнир по джудо за деца

Три златни медала за Севлиево от най-стария турнир по джудо за д

Евгени Генов с купата за трето място, отборно, снимка: СК "Раковски"

На 29 юни т.г. Монтана и "Клуб по бойни спортове Слава-83“ бяха домакини на най-стария турнир по джудо за деца. При отлична организация и завиден спортен хъс от страна на децата, в битката за медалите се изправиха над 250 джудисти от 17 клуба в три възрастови групи. Турнирът е с международно участие, тази година в него се представиха състезатели от България, Германия и Сърбия.

Спортен клуб по самбо и джудо „Раковски“  бе представен от четирима състезатели. При родените 2007-2008-2009 г. Николай Дамянов спечели златен медал в кат. 27 кг, Мартин Петров също стъпи на най-високото стъпало на почетната стълбичка, като спечели шампионската титла в кат. 46 кг.

Илхан Халил стана втори при 42-килограмовите, Недялко Дамянов завоюва бронз в кат. 38 кг.

Трима от състезателите взеха участие и при по-големите родени 2005-2006 г.: Илхан Халил спечели златен медал в кат. 42 кг, Мартин Петров зае второ място в кат. 46 кг, Недялко Дамянов спечели бронзово отличие в кат. 38 кг.

Регламентът предвижда отборно класиране за всяка възрастова група и комплексно за всички. В отборното класиране СК "Раковски" се нареди на трето място, а купите връчи Ташко Танов, главният виновник за провеждането на турнира и основател на клуба домакин. Състезанието се превърна в още един празник на спорта джудо за присъстващите, сподели треньорът на севлиевци Евгени Генов.

Състезанието бе открито от Александър Герасимов, директор на дирекция „Хуманитарни дейности“ в община Монтана и в присъствието на генералния секретар на Българската федерация по джудо Христо Маев и спортния директор на федерацията Спаска Илиева.

От СК по самбо и джудо изказват благодарност към  г-н Момчил Кънев - управител на "Никипласт-М"  и "Дженерали застраховане" АД.

Изображение - 2849

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!