Търсене

Трима са арестувани при днешната спецакция в Севлиево

Трима са арестувани при днешната спецакция в Севлиево

Трима души са арестувани при днешната специализирана акция в Севлиево, съобщиха от Специализирана прокуратура.

Акцията е в хода на разследване в Митническото бюро в Севлиево и се провежда по досъдебно производство за действаща от началото на 2017 г. организирана престъпна група с участието на длъжностно лице - началника на Митническото бюро Севлиево.

В хода на разследването са събрани доказателства за това, че началникът на бюрото е извършила престъпление по служба, като е превишила властта си, за да набави имотна облага за сина си, се казва в разпространеното от прокуратурата.

Оттам уточняват, че като длъжностно лице шефът на севлиевската митница се е обаждала на колеги от митническия пункт в Горна Оряховица и е настоявала от тяхна страна да бъде допуснат фиктивен износ на камиони в полза на дружество, собственост на сина й. Отделно от това са събрани доказателства, че началникът на Митническото бюро в Севлиево е помогнала на лице, което е държало в дома си акцизни стоки без бандерол, да избегне наказателно преследване, като го е предупредила за предстояща проверка от органите на митницата.

Към момента са задържани трима, на които предстои да бъдат повдигнати обвинения - началникът на Митическо бюро Севлиево, нейният син и лицето, на когото тя е спомогнала да бъде осуетено наказателно преследване. Събират се доказателства за виновността и на други лица.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.