Търсене

Трима са задържани в Габрово и Севлиево при полицейска операция срещу разпространението на наркотици

Бащата, наръгал детето си, е имал психични проблеми

Трима мъже са задържани при полицейска операция срещу престъпления, свързани с употребата и разпространението на наркотици. Двама от задържаните са от Габрово, третият е жител на Севлиево.

Акцията е проведена вчера, 23 юни 2022 г. В един часа след полунощ на ул.“Младост“ в Габрово автопатрулен екип спрял за проверка 39-годишен местен жител, многократно осъждан за наркотици. При извършените процесуално-следствени действия спрямо мъжа, униформените служители установили, че в раницата му има бяло кристално вещество с тегло над 80 грама. При полевия тест веществото реагирало на метафетамин.

В същия ден, около 10:00 часа, е задържан и 16-годишен младеж, у когото е намерена суха зелена листна маса, реагирала на марихуана.

В 16:15 часа на ул. „Н.Д.Петков“ в Севлиево е спрян за полицейска проверка л.а. „Audi Q7“, управляван от 26-годишен местен жител. По надлежния ред е установено, че мъжът управлява автомобила след употреба на амфетамин и метафетамин. Той е отказал кръвна проба и се е съгласил с показателите на дрегера.

При последвалото претърсване в дома му, криминалисти открили в една от стаите полиетиленов плик, съдържащ, кристално вещество, реагирало при полевия наркотест на метамфетамин.

Тримата са задържани по реда на Закона за МВР за срок до 24 часа. Срещу тях са образувани досъдебни производства.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!