Търсене

Трима са задържани за наркотици при мащабна полицейска акция в Габрово и Севлиево

Трима са задържани за наркотици при мащабна полицейска акция в Габрово и Севлиево

Снимка: ОДМВР Габрово

Високотехнологична наркооранжерия са разкрили в апартамент в Габрово служители от "Криминална полиция". В севлиевското село Сенник пък криминалистите се натъкнали на канабис, отлеждан в пластмасови кофички. Растенията били в различен етап от развитието си, съобщават от полицията. 

При извършени процесуално-следствени действия в жилище в Габрово, собственост на 39-годишен мъж, криминалисти открили 41 растения с височина 120 см от типа на конопа. Растенията се отглеждали в специално изградена за целта оранжерия с монтирани LED осветителни тела, изградено вентилационно оборудване, система за контрол влажността на въздуха и температурата.

Намерени и иззети са обогатени почви и препарати. Отделена е зелена растителна маса с тегло близо 20 кг. Допълнително са намерени 12 кутии и найлонови свивки, съдържащи суха зелена листна маса с тегло 7 кг.

Изображение - 10884Кутии с 2 кг. марихуана са открити на един от претърсените адреси, снимка: ОДМВР Габрово На друг адрес в Габрово криминалистите съвместно със служители от сектор Борба с организираната престъпност във Велико Търново, установили, че мъжът е засадил и отглежда в една от стаите 18 растения от рода на конопа с височина около един метър. Растенията се отглеждали в оранжерия, също снабдена със скъпи торове и климатична инсталация. В този имот разследващите установили 6 кг. зелена листна маса.

При последвалите процесуално - следствени действия в жилището са намерени още три кутии с различна големина и форма, съдържащи марихуана с тегло 2 кг.

При полевия наркотест иззетата листна маса от двата апартамента е реагирала на канабис. По случая е образувано досъдебно производство, а мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. При извършените допълнителни действия е установен и задържан 36-годишен габровец, многократно осъждан, съпричастен към извършените престъпления. Работата по случая продължава.

В частен имот в село Сенник, община Севлиево, е извършено претърсване, където криминалисти намерили 25 растения от типа на конопа в различен етап на развитие, отглеждани в пластмасови кофички. При полевия наркотест листната маса е реагирала на канабис. За този случай също има задържан - 58-годишен мъж, а по случая е образувано досъдебно производство.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!