Търсене

Тринайсет за задържани след вчерашната спецакция в Габрово и Севлиево

Тринайсет за задържани след вчерашната спецакция в Габрово и Сев

Главният прокурор Иван Гешев в Окръжна прокуратура Габрово, снимка: Окръжна прокуратура Габрово

Тринайсет лица са задържани след вчерашната специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност, за която в района пристигна главния прокурор Иван Гешев. Акцията бе осъществена от служители на Областната дирекция на МВР в Габрово, полицейските управления в Габрово и Севлиево и Зонално жандармерийско управление в Плевен, съвместно с Окръжна прокуратура – Габрово и бе на територията на Габрово, Севлиево и селата Яворец, Градница, Душево, Сенник и Столът.

В резултат на работата са образувани пет наказателни производства, наблюдавани от Районните прокуратури в Габрово и Севлиево, от които: едно за кражба и едно за престъпление по чл. 354а от НК (държане на наркотични вещества). Започнати са три бързи производства: едно за управление на МПС след употреба на алкохол и две за управление на нерегистрирано МПС. Става дума за мотопед и автомобил, чиито водачи са спрени за проверка в с. Градница и чиито номера на рама не са открити в информационните масиви на МВР. 

По време на операцията са осъществени два огледа на местопроизшествие и шест претърсвания в недвижими имоти. Извършени са проверки на 288 граждани, 165 моторни превозни средства, проверени са 76 адреса и 12 обекта. Констатирани са 91 нарушения. Наложени са 62 глоби с фиш и са съставени 29 акта за установяване на административни нарушения: 13 акта за нарушение на Закона за движение по пътищата, 9 по Закона за българските лични документи и 7 по Закона за гражданската регистрация.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!