Трио „Звън“ тръгва на международно турне

Певиците от трио „Звън” тръгват на международно турне. Първата им дестинация е Мароко, където триото ще вземе участие във фестивала „Ентреритмос“, а през май триото ще бъде част от програмата на международния фестивал на изкуствата „Музикална Еуфория“, чийто домакин е остров Закинтос в Гърция.

Фестивалът Ентреритмос в Мароко възниква преди няколко години, когато няколко ентусиасти - представители на различни групи на сценичното изкуство, създават проект, който има за цел чрез силата на изкуството да се поставят основите на културен диалог между хора от различни националности, религии и географско положениа, за да се покаже, че хората по земята могат да бъдат единни, да се разбират, забавляват и съжителстват заедно, както и че универсалният език за пълноценно общуване е именно езикът на изкуството.

Така преди шест години се ражда фестивалът Ентреритмос, което означава "Между ритми". Той са провежда всяка година и се организира от Провинция Лараче в Мароко.

Поканата за участие към севлиевското трио е резултат от предишното участие на певиците в международния фестивал в Сеговия, Испания.

„Целта на предстоящото участие на трио „Звън” във фестивала в Мароко е  да покажем силата и духа на българина, независимо къде се намира, при какви обстоятелства живее, как мисли, твори и възнася България по света, чрез своите артисти, приятели или съмишленици“, споделят Снежана, Павлинка и Миглена.  

На 4 май трите ще отпътуват за гръцкия остров Закинтос, за участие в международния фестивал на изкуствата „Музикална Еуфория“, който ще продължи до 7 май т.г.  

Фестивалът е вид събор, включващ таланти от различни държави с възможност да изразят своите артистични и творчески умения. Провежда се в няколко раздели и категории. По регламент трио „Звън“ще представи песни от българския фолклор в раздел „Музика“. Освен с фолклора, триото се надява да очарова публиката и с гръцки песни от репертоара на Василис Карас, по аранжимент на Димитър Ангелов.

Поканата за участие за този фестивал дойде след успешното представяне на трио „Звън“ в музикален фестивал на полуостров Пелопонес. Тогава триото участва в конкурсната програма  с фолклорни песни и евъргрийни  и спечели сърцата на участници, публика и жури. Освен парична премия, на триото бе връчен и ваучер за безплатно пребиваване на следващия фестивал, с който дамите ще осигурят част от престоя си. Благодарение на финансовата подкрепа на "Идеал Стандарт-Видима" „Звън” ще успее да участва и тази година в гръцкия фестивал.

Два концерта в Лондон ще има през февруари трио "Звън"
Култура
Библиотеката представя "Пътят между културите" и Петко Хинов
Култура
Художници от цялата страна с обща изложба в памет на Ирина Колбасова
Култура
Малките иконописци от „ВВ Арт“ подредиха изложба
Култура
В Библиотеката: Тихомир Иванов за „Камино: Пътят на завръщането“
Култура
Тихомир Иванов представи „Камино – пътят на завръщането“
Култура
Русофилите отново посрещат заедно руската Нова година
Култура
Фотоконкурс „Няма нищо по-хубаво от дъждовното време“
Култура
"Животът като препинателен знак" издаде Милка Балинова
Култура
Ценно дарение получи градската галерия
Култура
Петко Хинов представи 12 книги с превод от китайски език
Култура
Игор Колбасов: "Вие сте приятели на Ирина, значи сте и мои приятели"
Култура
За семейството - в Деня на християнското семейство, в библиотеката
Култура
Деца откриват изложба с православни икони
Култура
Изложбата "Огледани в Духовно огледало" тръгва от Севлиево
Култура
Понякога и болката е начин да обичаш, споделя Елена Христова
Култура