Трио „Звън“ тръгва на международно турне

Певиците от трио „Звън” тръгват на международно турне. Първата им дестинация е Мароко, където триото ще вземе участие във фестивала „Ентреритмос“, а през май триото ще бъде част от програмата на международния фестивал на изкуствата „Музикална Еуфория“, чийто домакин е остров Закинтос в Гърция.

Фестивалът Ентреритмос в Мароко възниква преди няколко години, когато няколко ентусиасти - представители на различни групи на сценичното изкуство, създават проект, който има за цел чрез силата на изкуството да се поставят основите на културен диалог между хора от различни националности, религии и географско положениа, за да се покаже, че хората по земята могат да бъдат единни, да се разбират, забавляват и съжителстват заедно, както и че универсалният език за пълноценно общуване е именно езикът на изкуството.

Така преди шест години се ражда фестивалът Ентреритмос, което означава "Между ритми". Той са провежда всяка година и се организира от Провинция Лараче в Мароко.

Поканата за участие към севлиевското трио е резултат от предишното участие на певиците в международния фестивал в Сеговия, Испания.

„Целта на предстоящото участие на трио „Звън” във фестивала в Мароко е  да покажем силата и духа на българина, независимо къде се намира, при какви обстоятелства живее, как мисли, твори и възнася България по света, чрез своите артисти, приятели или съмишленици“, споделят Снежана, Павлинка и Миглена.  

На 4 май трите ще отпътуват за гръцкия остров Закинтос, за участие в международния фестивал на изкуствата „Музикална Еуфория“, който ще продължи до 7 май т.г.  

Фестивалът е вид събор, включващ таланти от различни държави с възможност да изразят своите артистични и творчески умения. Провежда се в няколко раздели и категории. По регламент трио „Звън“ще представи песни от българския фолклор в раздел „Музика“. Освен с фолклора, триото се надява да очарова публиката и с гръцки песни от репертоара на Василис Карас, по аранжимент на Димитър Ангелов.

Поканата за участие за този фестивал дойде след успешното представяне на трио „Звън“ в музикален фестивал на полуостров Пелопонес. Тогава триото участва в конкурсната програма  с фолклорни песни и евъргрийни  и спечели сърцата на участници, публика и жури. Освен парична премия, на триото бе връчен и ваучер за безплатно пребиваване на следващия фестивал, с който дамите ще осигурят част от престоя си. Благодарение на финансовата подкрепа на "Идеал Стандарт-Видима" „Звън” ще успее да участва и тази година в гръцкия фестивал.

Отбелязваме 150 години от рождението на Мара Белчева
Култура
Фотографията - едно много красиво хоби
Култура
Пет награди за „Upstream Voices” от "Сребърна Янтра“
Култура
Мая Ананиева направи дарение на галерия "Асен и Илия Пейкови"
Култура
Перфектното звучене на трио "Звън" усъмни жури в синбеците
Култура
Галерия "Пейкови" представя Силвия Шосева
Култура
Ирина Колбасова получава посмъртно почетен знак "Севлиево"
Култура
Първа самостоятелна изложба откри Велизар Захариев
Култура
"Северняшки гайтани" ще разлюлее зала "Дан Колов" на 13 октомври
Култура
Сградата на Регионалния исторически музей - национален паметник на културата
Култура
Наградите от фестивала на руската песен и поезия дойдоха в Севлиево
Култура
С "Имало едно време..." започва легендата за стъклото
Култура
Крепостта Хоталич „тръгва“ на пътуваща изложба
Култура
Велизар Захариев е трети в конкурс за скулптура на П. Славейков
Култура
Михаил Костадинов дари наградата си от "Севлиево рок"
Култура
Ценка Горалова бе член на международното жури на "Орфей в Италия"
Култура