Трио „Звън“ тръгва на международно турне

Певиците от трио „Звън” тръгват на международно турне. Първата им дестинация е Мароко, където триото ще вземе участие във фестивала „Ентреритмос“, а през май триото ще бъде част от програмата на международния фестивал на изкуствата „Музикална Еуфория“, чийто домакин е остров Закинтос в Гърция.

Фестивалът Ентреритмос в Мароко възниква преди няколко години, когато няколко ентусиасти - представители на различни групи на сценичното изкуство, създават проект, който има за цел чрез силата на изкуството да се поставят основите на културен диалог между хора от различни националности, религии и географско положениа, за да се покаже, че хората по земята могат да бъдат единни, да се разбират, забавляват и съжителстват заедно, както и че универсалният език за пълноценно общуване е именно езикът на изкуството.

Така преди шест години се ражда фестивалът Ентреритмос, което означава "Между ритми". Той са провежда всяка година и се организира от Провинция Лараче в Мароко.

Поканата за участие към севлиевското трио е резултат от предишното участие на певиците в международния фестивал в Сеговия, Испания.

„Целта на предстоящото участие на трио „Звън” във фестивала в Мароко е  да покажем силата и духа на българина, независимо къде се намира, при какви обстоятелства живее, как мисли, твори и възнася България по света, чрез своите артисти, приятели или съмишленици“, споделят Снежана, Павлинка и Миглена.  

На 4 май трите ще отпътуват за гръцкия остров Закинтос, за участие в международния фестивал на изкуствата „Музикална Еуфория“, който ще продължи до 7 май т.г.  

Фестивалът е вид събор, включващ таланти от различни държави с възможност да изразят своите артистични и творчески умения. Провежда се в няколко раздели и категории. По регламент трио „Звън“ще представи песни от българския фолклор в раздел „Музика“. Освен с фолклора, триото се надява да очарова публиката и с гръцки песни от репертоара на Василис Карас, по аранжимент на Димитър Ангелов.

Поканата за участие за този фестивал дойде след успешното представяне на трио „Звън“ в музикален фестивал на полуостров Пелопонес. Тогава триото участва в конкурсната програма  с фолклорни песни и евъргрийни  и спечели сърцата на участници, публика и жури. Освен парична премия, на триото бе връчен и ваучер за безплатно пребиваване на следващия фестивал, с който дамите ще осигурят част от престоя си. Благодарение на финансовата подкрепа на "Идеал Стандарт-Видима" „Звън” ще успее да участва и тази година в гръцкия фестивал.

Борислав Костов представя "Пепел от пеперуди"
Култура
В картички "разказват" за България чужденци, живеещи тук
Култура
Първа награда за Гала Ботева от "Нека да е лято"
Култура
"София Филм Фест" идва в Севлиево за четири дни, с пет прожекции
Култура
Отличия за Иоан Данаилов и Васко Василев от тамплиерите
Култура
Изложба от пленер "Севлиево 2018" - тази вечер в ГХГ
Култура
Юбилейна изложба "10 години галерия "Асен и Илия Пейкови"
Култура
Ивинела Самуилова у дома: искрена, вълнуваща, мъдра
Култура
И певците от "Upstream Voices” излязоха във ваканция
Култура
Библиотека на площада - от 3 юли т. г. всеки вторник до края на август
Култура
Галерия "Асен и Илия Пейкови" отбеляза 10 години съществуване
Култура
Да забравим за логиката - на 24 юли, с Николай Панайотов
Култура
Изложба от пленера "Сенник 2018" откри градската галерия
Култура
Променя се мястото на събора "Бабан 2018"
Култура
Евгени Недев и една разходка в "Париж нощем"
Култура
Деца се ангажираха с каузата да се движим безопасно
Култура