Трио „Звън“ тръгва на международно турне

Певиците от трио „Звън” тръгват на международно турне. Първата им дестинация е Мароко, където триото ще вземе участие във фестивала „Ентреритмос“, а през май триото ще бъде част от програмата на международния фестивал на изкуствата „Музикална Еуфория“, чийто домакин е остров Закинтос в Гърция.

Фестивалът Ентреритмос в Мароко възниква преди няколко години, когато няколко ентусиасти - представители на различни групи на сценичното изкуство, създават проект, който има за цел чрез силата на изкуството да се поставят основите на културен диалог между хора от различни националности, религии и географско положениа, за да се покаже, че хората по земята могат да бъдат единни, да се разбират, забавляват и съжителстват заедно, както и че универсалният език за пълноценно общуване е именно езикът на изкуството.

Така преди шест години се ражда фестивалът Ентреритмос, което означава "Между ритми". Той са провежда всяка година и се организира от Провинция Лараче в Мароко.

Поканата за участие към севлиевското трио е резултат от предишното участие на певиците в международния фестивал в Сеговия, Испания.

„Целта на предстоящото участие на трио „Звън” във фестивала в Мароко е  да покажем силата и духа на българина, независимо къде се намира, при какви обстоятелства живее, как мисли, твори и възнася България по света, чрез своите артисти, приятели или съмишленици“, споделят Снежана, Павлинка и Миглена.  

На 4 май трите ще отпътуват за гръцкия остров Закинтос, за участие в международния фестивал на изкуствата „Музикална Еуфория“, който ще продължи до 7 май т.г.  

Фестивалът е вид събор, включващ таланти от различни държави с възможност да изразят своите артистични и творчески умения. Провежда се в няколко раздели и категории. По регламент трио „Звън“ще представи песни от българския фолклор в раздел „Музика“. Освен с фолклора, триото се надява да очарова публиката и с гръцки песни от репертоара на Василис Карас, по аранжимент на Димитър Ангелов.

Поканата за участие за този фестивал дойде след успешното представяне на трио „Звън“ в музикален фестивал на полуостров Пелопонес. Тогава триото участва в конкурсната програма  с фолклорни песни и евъргрийни  и спечели сърцата на участници, публика и жури. Освен парична премия, на триото бе връчен и ваучер за безплатно пребиваване на следващия фестивал, с който дамите ще осигурят част от престоя си. Благодарение на финансовата подкрепа на "Идеал Стандарт-Видима" „Звън” ще успее да участва и тази година в гръцкия фестивал.

Ивинела Самуилова тръгва на литературно турне
Култура
Посланикът на Мароко - специален гост на неразказана приказка
Култура
"Кино 21 век" е изстрадано, но всичко е добре, когато свършва добре
Култура
Деца твориха с глина в сърцето на керамиката Троян
Култура
Свищов привлече пеещи деца в памет на "звездите" от река Лим
Култура
Графики на Илия Бешков показват в ХГ "Асен и Илия Пейкови"
Култура
Днес е премиерата на "Заверка или смърт", заснет в НМО
Култура
Ваня Георгиева и Венета Йонкова четоха стихове с деца
Култура
Изложба на жени художнички от Габрово
Култура
Награди от Хамада, Япония, получиха художниците на Ива Русинова
Култура
Трио „Звън“ тръгва на международно турне
Култура
От 20 април кино "21 век" възстановява прожекциите
Култура
Изпълнители от цялата страна идват за конкурса "Море песен екна..."
Култура
В галерия "Видима": "През прозореца" с Венера Константинова
Култура
Златните страници на българската илюстрация са в Севлиево
Култура
Рисувани от деца икони в църквата "Свети Стефан" в Истанбул
Култура