Търсене

Трийсетгодишният проблем с водоснабдяването на община Севлиево пак е в ситуацията "при осигурено финансиране процедурите могат веднага да стартират"

След среща на народния представител Богомил Петков с министъра на регионалното развитие Гроздан Караджов при областния управител Ралица Манолова
Севлиево онлайн
Трийсетгодишният проблем с водоснабдяването на община Севлиево пак е в ситуацията

Областният управител Ралица Манолова (в средата) с депутатът Богомил Петков и МРРБ министър Гроздан Караджов, снимка: Областна администрация Габрово

Областният управител Ралица Манолова и народният представител Богомил Петков са обсъдили с вицепремиера и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов важни за област Габрово проекти, се казва в прессъобщение от областната администрация в Габрово. 

В съобщението липсват подробности и детайли от това какво са се договорили участниците в срещата и най-общо се споменава, че "основните въпроси, които бяха коментирани по време на срещата, в която участие взеха още и заместник – министъра на регионалното развитие Деляна Иванова, заместник областният управител Ивелин Стоянов и главният специалист „Регионално развитие“ Марияна Ризова, беше повече от тридесетгодишния проблем с водоснабдяването на община Севлиево". 

По-долу става ясно, че Манолова и Петков са настояли за ускоряване работата по инвестиционния проект за реконструкция на довеждащия водопровод до Пречиствателната станция за питейно водоснабдяване „Стоките“ и източен водопроводен клон за питейна вода.

Както жителите на Севлиево и общината знаят този проект е разделен на два етапа, а всеки от тези етапи на подетапи. Към момента остава за изпълнение последната, пета част, за да се сложи края на първия от двата етапа реконструкция на водопровода.

Изображение - 10267  

   

„Както преди, така и сега като народен представител ще продължа да помагам за решаването на този проблем“е заявил пред министър Караджов Богомил Петков. Вицепремиерът е уверил, че има воля за решаването на проблема, а министър-председателят Кирил Петков е в течение на случващото се. От разпространеното от областната администрация се разбира, че според министър Гроздан Караджов "е недопустимо да има населени места без вода" - нещо, в което населението на община Севлиево е убедено, при това от десетилетия. 

Това трасе е най-проблемното за експлоатация в условия на засушаване и намаляване дебита на откритите речни водохващания, тъй като загубите в него вече достигат до 84-86 % посочват данни към 2019 т. Завърши ли следващата част от проекта, това значително ще намали тези загуби. Инвестиционният проект е с разрешително за строеж, което означава, че при осигурено финансиране процедурите могат веднага да стартират, се казва в разпространеното от областната администрация и очевидно резултатът от провелата се среща, по време на която са обсъдени и пътните участъци от републиканската пътна мрежа, които са включени за ремонти през настоящата година, с реализирането на които значително ще се подобри тяхното състояние и безопасността на движение по пътищата.

За кои пътища става въпрос, от областната управа не се съобщава. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!