„Тротоари Севлиево 2017“ ще ремонтира севлиевските тротоари
Снимка: Дневник, илюстративна

ДЗЗД „Тротоари Севлиево 2017“ ще прави ремонт на тротоари в Севлиево за половин милион лева без ДДС.  Дружеството, регистрирано по закона за задълженията и договорите, спечели обществената поръчка, обявена през ноември миналата година от Община Севлиево и в края на февруари подписа договор с Община Севлиево.

ДЗЗД „Тротоари Севлиево 2017“ е обединение между две фирми – „Инфрастроежи“ ООД и „Инфраеко“ ООД. Общото между двете е, че във всяка от тях съдружник е инж. Момчил Момчилов – изпълнителен директор на „Севлиевогаз 2000“ АД. В „Инфрастроежи“ Момчилов е съдружник със Стефан Стефанов – главен инженер на „Севлиевогаз 2000“, а в „Инфраеко“ съдружник на Момчил Момчилов е съпругата му Ивелина Момчилова.

Обществената поръчка за ремонт на тротоарите в Севлиево включва демонтаж, доставка и монтаж на градински бордюри, демонтаж на тротоарни плочи, доставка и монтаж на тротоарни плочи и бетонови павета тип „кокал“, направа на тротоарна настилка с асфалт, бетонови строително-монтажни работи, демонтаж и монтаж на пътни знаци, на бетонови и метални елементи и подготвителни работи за ремонт на тротоари. Средствата за изпълнение на поръчката за от бюджета на общината. Няма заложен предварителен обем тротоари за изпълнение, обхватът на поръчката е до изчерпваните на парите, които Общината може да осигури за 2017 година. В договора, който кметът подписа с ДЗЗД „Тротоари Севлиево 2017“ на 28 февруари, са заложени санкции за некачествено изпълнение или влагане на некачествени материали, а гаранцията за изпълнение на възложената поръчка е 3% от стойността на договора без ДДС и е представена от дружеството-изпълнител със застрахователна полица.   

Това не е първата обществена поръчка, която „Инфрастроежи“ ООД и „Инфраеко“ ООД печелят като дружество по Закона за задълженията и договорите. През ноември миналата година кметът на общината подписа с тях договор за изпълнение на обществена поръчка „Подготовка на пътищата от общинската пътна мрежа на територията на община Севлиево за експлоатация през зимния сезон 2016-2017“. Тази поръчка е на стойност 200 000 лв. без ДДС, а двете дружества са обединени в ДЗЗД „Инфра комплект“. 

„Инфрастроежи“ ООД е сред фирмите, на които Община Севлиево възлага изпълнението и на обществена поръчка за двете кръгови кръстовища – на пресечката между ул. „Стара планина“ и ул. „Росица“ и кръстовището между улиците „Иван Преснаков“, „Св.св. Кирил и Методий“ и „Стара планина“. Ремонтът на първото кръстовище е за 178 542 лв. с ДДС, на второто – 135 570 лв. с ДДС, а фирмата е единствен участник в конкурса за възлагане на обществената поръчка и на практика без конкуренция.  

През 2016-та „Инфрастроежи“ ООД, заедно с хасковската „Еко традекс груп“, обединени в ДЗЗД „Зимно поддържане“ спечели обществената поръчка за зимно поддържане на улиците в Севлиево, в населените места и общинската пътна мрежа за три поредни зими. Поръчката включва зимно поддържане на 287 км общински пътища, 325 км улици в селата, 50 км улици в Севлиево и 10 км главни улици в селищните образувания. Срокът на договора е до 2019 година, а стойността му е един милион лева без ДДС.

Фирмата на инж. Момчил Момчилов и инж. Стефан Стефанов е и един от участниците в ДЗЗД „Воден цикъл Севлиево 2013“, където заедно с още четири дружества изпълнява най-големия проект, реализиран в общината до момента, известен като водния цикъл, за 14 423 375 лв. по обявлението за обществена поръчка. Средствата са по оперативна програма на ЕС.

А „Инфраеко“ ООД е изпълнител на ремонта на бившето начално училище „Св.св. Кирил и Методий“, който е на стойност 187 492 лв. без ДДС. Процедурата е пряко договаряне, „Инфраеко“ е единственото дружество, получило покана да представи оферта.

 

 

 

31 300 лв. събра "Севлиево 21 век" за МБАЛ "Д-р Ст. Христов"
Бизнес
Общината няма да разпределя дивидент от търговските си дружества
Бизнес
Три торти, трима акционери и тиха наздравица белязаха 30 години "Хелиос" АД
Бизнес
Едноличните търговци внасят осигурителни вноски до 30 юни
Бизнес
Предварително попълнените декларации за доходите - в сайта на НАП от 10 март
Бизнес
Златен медал за качество за санитарните продукти Ideal Standard и Vidima
Бизнес
НАП няма да спре да запечатва обекти, но ще бъде снизходителна
Бизнес
Lidl и Kаufland даряват 300 хил. лева за купуването на респиратори
Бизнес
Дарението на "Севлиево 21 век" за болницата пристигна, след Великден влиза в употреба
Бизнес
Животоподдържаща апаратура закупи "Севлиево 21 век" за болницата
Бизнес
Севлиевска фирма за бельо започна да шие предпазни маски
Бизнес
"Севлиево 21 век" обявява дарителска кампания заради Covid 19
Бизнес
Конкурсът „Баня на годината“ отличи най-оригиналните дизайнерски проекти
Бизнес
"Севлиево 21 век" - жив организъм, който мисли и работи динамично
Бизнес
"Хелиос" осигурява дежурен екип в един от обектите си
Бизнес
От днес обектите на "Хелиос" АД работят с обичайното работно време
Бизнес