„Тротоари Севлиево 2017“ ще ремонтира севлиевските тротоари
Снимка: Дневник, илюстративна

ДЗЗД „Тротоари Севлиево 2017“ ще прави ремонт на тротоари в Севлиево за половин милион лева без ДДС.  Дружеството, регистрирано по закона за задълженията и договорите, спечели обществената поръчка, обявена през ноември миналата година от Община Севлиево и в края на февруари подписа договор с Община Севлиево.

ДЗЗД „Тротоари Севлиево 2017“ е обединение между две фирми – „Инфрастроежи“ ООД и „Инфраеко“ ООД. Общото между двете е, че във всяка от тях съдружник е инж. Момчил Момчилов – изпълнителен директор на „Севлиевогаз 2000“ АД. В „Инфрастроежи“ Момчилов е съдружник със Стефан Стефанов – главен инженер на „Севлиевогаз 2000“, а в „Инфраеко“ съдружник на Момчил Момчилов е съпругата му Ивелина Момчилова.

Обществената поръчка за ремонт на тротоарите в Севлиево включва демонтаж, доставка и монтаж на градински бордюри, демонтаж на тротоарни плочи, доставка и монтаж на тротоарни плочи и бетонови павета тип „кокал“, направа на тротоарна настилка с асфалт, бетонови строително-монтажни работи, демонтаж и монтаж на пътни знаци, на бетонови и метални елементи и подготвителни работи за ремонт на тротоари. Средствата за изпълнение на поръчката за от бюджета на общината. Няма заложен предварителен обем тротоари за изпълнение, обхватът на поръчката е до изчерпваните на парите, които Общината може да осигури за 2017 година. В договора, който кметът подписа с ДЗЗД „Тротоари Севлиево 2017“ на 28 февруари, са заложени санкции за некачествено изпълнение или влагане на некачествени материали, а гаранцията за изпълнение на възложената поръчка е 3% от стойността на договора без ДДС и е представена от дружеството-изпълнител със застрахователна полица.   

Това не е първата обществена поръчка, която „Инфрастроежи“ ООД и „Инфраеко“ ООД печелят като дружество по Закона за задълженията и договорите. През ноември миналата година кметът на общината подписа с тях договор за изпълнение на обществена поръчка „Подготовка на пътищата от общинската пътна мрежа на територията на община Севлиево за експлоатация през зимния сезон 2016-2017“. Тази поръчка е на стойност 200 000 лв. без ДДС, а двете дружества са обединени в ДЗЗД „Инфра комплект“. 

„Инфрастроежи“ ООД е сред фирмите, на които Община Севлиево възлага изпълнението и на обществена поръчка за двете кръгови кръстовища – на пресечката между ул. „Стара планина“ и ул. „Росица“ и кръстовището между улиците „Иван Преснаков“, „Св.св. Кирил и Методий“ и „Стара планина“. Ремонтът на първото кръстовище е за 178 542 лв. с ДДС, на второто – 135 570 лв. с ДДС, а фирмата е единствен участник в конкурса за възлагане на обществената поръчка и на практика без конкуренция.  

През 2016-та „Инфрастроежи“ ООД, заедно с хасковската „Еко традекс груп“, обединени в ДЗЗД „Зимно поддържане“ спечели обществената поръчка за зимно поддържане на улиците в Севлиево, в населените места и общинската пътна мрежа за три поредни зими. Поръчката включва зимно поддържане на 287 км общински пътища, 325 км улици в селата, 50 км улици в Севлиево и 10 км главни улици в селищните образувания. Срокът на договора е до 2019 година, а стойността му е един милион лева без ДДС.

Фирмата на инж. Момчил Момчилов и инж. Стефан Стефанов е и един от участниците в ДЗЗД „Воден цикъл Севлиево 2013“, където заедно с още четири дружества изпълнява най-големия проект, реализиран в общината до момента, известен като водния цикъл, за 14 423 375 лв. по обявлението за обществена поръчка. Средствата са по оперативна програма на ЕС.

А „Инфраеко“ ООД е изпълнител на ремонта на бившето начално училище „Св.св. Кирил и Методий“, който е на стойност 187 492 лв. без ДДС. Процедурата е пряко договаряне, „Инфраеко“ е единственото дружество, получило покана да представи оферта.

 

 

 

„Идеал Стандарт-Видима“ - успешен старт и перспективи за 2021
Бизнес
Работна група изготвя списък на свързани със санкционираните от САЩ
Бизнес
15 проекта за баня бяха отличени снощи в 17-тото издание "Баня на годината"
Бизнес
Together World Tour - Ideal Standard предприема околосветско пътуване
Бизнес
Нови инвестиции за 6 млн. лв. в завода за арматура в Севлиево
Бизнес
Михаил Йонков и Ренета Николова са новите президенти на Ротари и Интеракт
Бизнес
Различни с новия копринено черен цвят на Идеал Стандарт
Бизнес
Фирмите подават заявления за трета фаза от подкрепата с оборотен капитал
Бизнес
Идеал Стандарт вдъхновява с премиерата на уникални събития
Бизнес
НАП въвежда двойна защита при плащанията през виртуален ПОС
Бизнес
20 студенти започнаха летен стаж в „Идеал Стандарт – Видима“
Бизнес
Билковите води и продукти на InaEssentials вече се предлагат в Севлиево
Бизнес
"Силата да помагаш" донесе в Севлиево титлата "Инвеститор в обществото"
Бизнес
Йонас Нилсен и Ян Питер Тевес ще ръководят съвместно "Идеал Стандарт Интернешънъл"
Бизнес
До 20 000 лв. могат да получат хората с увреждания за започване на собствен бизнес
Бизнес
Утре в Берлин - втората спирка на Together World Tour
Бизнес